[:el]Εξαιρετική παρουσία του Ν.Ο. Αμμοχώστου στη Σερβία [:]

Εξαιρετική παρουσία του Ν.Ο. Αμμοχώστου στη Σερβία

[:el]Εξαιρετική παρουσία του Ν.Ο. Αμμοχώστου στη Σερβία   

Εξαιρετική παρουσία του Ν.Ο. Αμμοχώστου στη Σερβία

Εξαιρετική χαρακτηρίζεται  η παρουσία της  ομάδας optimist του Ναυτικού ομίλου Αμμοχώστου στο SEEOOC (South East Europe Optimist Competition) regatta που έγινε στην λίμνη Palic στην πόλη Σουμπότιτσα της Σερβίας από τις 6 μέχρι τις 8 Μαΐου 2016 με τη συμμετοχή 78 αθλητών και αθλητριών από 15 ομίλους, εκπροσωπούντες 4 χώρες. Ο αγώνας εντάσσεται στο καλεντάρι της IODA. Ο ΝΟΑ κατατάγηκε τρίτος   όμιλος στο ομαδικό και η Άννα Νεοφύτου  κατατάγηκε στη  δεύτερη  θέση στις κορασίδες.

 

Η επιτυχία όμως δεν έγκειται μόνο σε αυτά τα δυο γεγονότα. Επεκτείνεται στη  συνολική παρουσία των αθλητών  και αθλητριών, που στάθηκαν  πολύ καλά,  λαμβανόμενων υπόψη τριών παραγόντων.   Το ψηλό επίπεδο της διοργάνωσης,   τις πρωτόγνωρες  για τους Κύπριους  αθλητές συνθήκες που επικράτησαν ,(ο αγώνας έγινε σε λίμνη), καθώς και το ότι τέσσερις από τους συμμετέχοντες αθλητές, πραγματοποίησαν ντεμπούτο σε διεθνή αγώνα.

Τα αποτελέσματα  των Κυπρίων αθλητών και αθλητριών:

Άννα Νεοφύτου:  5η  στη γενική κατηγορία, 2η στην κατηγορία κορασίδων

Ανδρέας Χριστοδουλίδης:  11ος  στη γενική

Γαβριέλα Περικλέους: 21η   στη  γενική

Αιμίλιος Ποέρος: 22ος στη γενική , 5ος στην  κατηγορία U12

Άλκης Φελλάς:   23ος στη γενική

Δημήτρης Περικλέους: 30ος στη γενική

Νικόλας  Γερμανός:  36ος  στη γενική

 

 

 

Συνοδός της αποστολής ήταν ο έφορος του Ομίλου Κυριάκος Καρατσής και προπονητής ο Γιάννης Παπάζογλου.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ναυτικός Όμιλος Αμμόχωστου,  πέραν του αργυρού μεταλλίου που κατέκτησε σε αυτή τη διοργάνωση με την Άννα Νεοφύτου, πήρε άλλο ένα μετάλλιο με τον Πάνο Κωνσταντίνου στην κατηγορία παίδων στο «κύπελλο Άνοιξης»  που έγινε .στη Θεσσαλονίκη  στις 5 και 6 Μαρτίου 2016.

 

Σε εκείνη την αποστολή μετείχαν οι  εξής αθλητές και αθλήτριες: Πάνος Κωνσταντίνου (2ος  στους παίδες, 5ος  στη γενική), Σταύρη Τοτού (5η στις κορασίδες, 9η στη γενική), Ανδρέας Χριστοδουλίδης( 11ος στη γενική), Γαβριέλα Περικλέους(16η στη γενική), Άννα Νεοφύτου (13η στη γενική).[:]