Κύπριοι ιστιοπλόοι στο Μπουργκάς

Κύπριοι ιστιοπλόοι στο Μπουργκάς

Κύπριοι ιστιοπλόοι στο Μπουργκάς Κύπριοι ιστιοπλόοι στο Μπουργκάς
Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας θα εκπροσωπηθεί τις επόμενες μέρες η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και η Κύπρος γενικότερα. Δυο Κύπριοι αθλητές, μετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (U23) που περιλαμβάνει τις κατηγορίες σκαφών 420 και 470 και διεξάγεται στη Βουλγαρική πόλη από τις 8 μέχρι τις 15 Αυγούστου 2015.

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Χάρη Παπάζογλου (κυβερνήτη) και Ραφαήλ Θεοχάρους (πλήρωμα) στην κατηγορία σκαφών 420, για αθλητές κάτω των 17 χρόνων. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος συμμετέχει σε διεθνή αγώνα στην κατηγορία αυτή, στη συγκεκριμένη ηλικία.

« Πάμε στη Βουλγαρία, ξέροντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε λόγω του ψηλού επιπέδου των αθλητών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, με στόχο να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα» τονίζει ο προπονητής των αθλητών, που θα τους συνοδεύει στη Βαλκανική χώρα Νικόλας Λοφίτης, προσθέτοντας: «Η κατηγορία σκαφών 420 είναι μια καινούρια για μας κατηγορία. Πολύ σημαντική όμως, γιατί προετοιμάζει τον αθλητή για την κατηγορία 470. Το γνωρίζω αυτό, από προσωπική πείρα. Είναι επίσης ταιριαστή με το σωματότυπο των αθλητών μας. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τη διεθνή αυτή διοργάνωση που είναι η πρώτη για μας στη συγκεκριμένη ηλικία στην κατηγορία».
Η αποστολή αναχωρεί για τη Βουλγαρία την Παρασκευή (7 Αυγούστου 2015).

ΦΩΤΟ: Χάρης Παπάζογλου και Ραφαήλ Θεοχάρους

http://cysaf.org.cy/