Ώρα τελικού για Παύλο Κοντίδη

Ώρα τελικού για Παύλο Κοντίδη

Ώρα τελικού για Παύλο ΚοντίδηΏρα τελικού για Παύλο Κοντίδη

Άλλη μια πρόκληση τίθεται ενώπιον του Παύλου Κοντίδη. Την Πέμπτη (29.10.2015) ρίχνεται στη μάχη του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (λαμβάνει μέρος στην κατηγορία Laser) που διεξάγεται στο Αμπου Ντάμπι (πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) και θα διαρκέσει μέχρι την πρώτη Νοεμβρίου.
Πρόκειται για ένα θεσμό που έχει αρχίσει από πέρυσι και αποτελεί τον τελικό της διοργάνωσης με τη συμμετοχή είκοσι μόνο αθλητών, των καλύτερων στην κάθε κατηγορία, ανάλογα με τις θέσεις που πήραν στις προηγούμενες διοργανώσεις της σειράς. Συνολικά μετέχουν 150 αθλητές από 39 χώρες. Η διοργάνωση αποτελεί την κορύφωση της σειράς στη διοργάνωση που άρχισε στη Μελβούρνη τον περασμένο Δεκέμβριο και ακολούθησε την εξής διαδρομή: Μαϊάμι (ΗΠΑ) Ιερς Γαλλία), Πόρτλαντ και Γουέιμουθ (Αγγλία), Τσινγκντάο (Κίνα).
Τσινγκτάο; Κάτι θυμίζει αυτή η πόλη. Στην τελευταία διοργάνωση που έγινε εκεί τον περασμένο μήνα, ο Παύλος Κοντίδης ανέβηκε στο βάθρο (πήρε την τρίτη θέση), μετά από μια εξαιρετική παρουσία.
Θέλει στο Αμπου Ντάμπι ο πρωταθλητής μας, να δώσει συνέχεια σε αυτήν την επιτυχία, με την προσδοκία ότι η θέση που θα πάρει στο βάθρο, θα είναι ψηλότερη.
Ο πρωταθλητής μας μετά τη διοργάνωση στην Κίνα προετοιμάστηκε για λίγες μέρες στη Κύπρο. Από δε την πρώτη Οκτωβρίου πήγε στην Κροατία για να προετοιμαστεί πιο εντατικά για τη συμμετοχή του στην παρούσα διοργάνωση. Που εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μιας εντατικής προολυμπιακής χρονιάς. Μεγάλος στόχος για τον Παύλο Κοντίδη είναι ασφαλώς η Ολυμπιάδα.

http://cysaf.org.cy/?lang=en