Ξεκινάει το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ

Ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ με τον αγώνα “Το Τάμα”

Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2015 του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Ο πρώτος αγώνας έχει προορισμό τον Πανορμίτη. Πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα “ΤΟ ΤΑΜΑ”, κατά τον οποίο τα σκάφη εκκινούν το πρωί του Σαββάτου από τη Ρόδο και ταξιδεύουν τερματίζοντας στον όρμο του Πανορμίτη, εκτελώντας το πρώτο σκέλος του αγώνα. Την Κυριακή το πρωί, μετά τον εκκλησιασμό, στην προβλήτα που βρίσκεται μπροστά από την Ιερά Μονή του Πανορμίτη πραγματοποιείται ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός των σκαφών. Στη συνέχεια τα σκάφη εκκινούν από τον Πανορμίτη και επιστρέφουν στην Ρόδο εκτελώντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα.
Το εφετινό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει συνολικά 7 αγώνες, μεταξύ αυτών και τους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες Rodos Cup 2015 και Channel Reggattta 2015. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει επίσης και τους διήμερους αγώνες ΤΑΜΑ, ΣΥΜΗ, ΧΑΛΚΗ, ΤΡΙΓΩΝΑ 2015 και ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ.

asiathr_panormitis_5

Στα πλαίσια του αγώνα «ΤΟ ΤΑΜΑ», την Πέμπτη 23 Απριλίου θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα. Επίσης θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στο φετινό Πρωτάθλημα. Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

asiathr_panormitis_2 asiathr_panormitis_3

Όπως έγινε επίσης γνωστό από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά από συντονισμένες ενέργειες και στα πλαίσια συνεργασίας του ΑΣΙΑΘΡ με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ΕΜΥ θα παρέχει από τώρα και στο εξής μετεωρολογική υποστήριξη για όλους τους αγώνες του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα η ΕΜΥ πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα, στο home page του ιστοχώρου www.emy.gr ή www.hnms.gr θα παραπέμπει σε ειδικά αφιερωμένη στην κάθε διοργάνωση αγώνα ιστοσελίδα. Εκεί θα υπάρχουν προγνωστικά στοιχεία με μετεωρολογικές παραμέτρους για τον αγώνα και κλιματικά στοιχεία που διαθέτει η ΕΜΥ από τους πλησιέστερους στους αγώνες σταθμούς.

asiathr_panormitis_4

Υπεύθυνος έχει οριστεί ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ναυτικής Μετεωρολογίας της ΕΜΥ κ. Μιχάλης Μυρσιλίδης, ο οποίος διδάσκει από φέτος στην Σχολή του Συλλόγου.

Η εφαρμογή ήδη λειτουργεί και στην αρχική σελίδα της ΕΜΥ (αριστερά της οθόνης) υπάρχει το λογότυπο του Συλλόγου της Ρόδου, με την αντίστοιχη παραπομπή στην υποσελίδα.

Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία του ΑΣΙΑΘΡ, από την οποία φαίνεται και η αναγνώριση και το κύρος του Συλλόγου πανελληνίως.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τον μετεωρολόγο κ. Μιχάλη Μυρσιλίδη για την υποστήριξη και τη βοήθειά του.

Πηγή: http://rodosalarm.gr