Διεθνής επιτυχία για Ανδρέα Καριόλου

Διεθνής επιτυχία για Ανδρέα Καριόλου

Διεθνής επιτυχία για Ανδρέα Καριόλου Διεθνής επιτυχία για Ανδρέα Καριόλου

Διεθνής επιτυχία για τον Ανδρέα Καριόλου, σε πολύ κατάλληλη μάλιστα στιγμή.  Ο Κύπριος αθλητής τερμάτισε στην πέμπτη θέση στην κατηγορία RSX στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF) που άρχισε την περασμένη Τετάρτη στο Γουέιμουθ (Αγγλία) και συμπληρώθηκε σήμερα Κυριακή (12 Ιουνίου 2016).

Κατά τη διαδρομή των μεταλλίων που έγινε την Κυριακή, με τη συμμετοχή των δέκα πρώτων αθλητών σε σειρά κατάταξης, πήρε την τέταρτη θέση, τερματίζοντας πέμπτος στη γενική κατάταξη. Σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης αυτής διεθνούς διοργάνωσης,  ο  Ανδρέας Καριόλου έδειξε αγωνιστική σταθερότητα, είχε σωστή τακτική και δικαίως κατέλαβε μια θέση  στα ψηλά σκαλοπάτια.

Το δε κυριότερο  μήνυμα  που στάληκε με την επιτυχία του, (μέσα σε συνθήκες έντονου συναγωνισμού, με ποιοτικούς αντιπάλους),  είναι το γεγονός ότι έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και παράλληλα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, δυο μόλις μήνες πριν την Ολυμπιάδα  του Ρίο. Χρονικό σημείο,  αυτονόητα, πολύ καθοριστικό.

Στη διοργάνωση μετείχαν 380 αθλητές από 44 χώρες. Χαρακτηριστικό της, η χαμηλή ένταση των ανέμων, που οδηγούσε σχεδόν καθημερινά  σε καθυστέρηση της έναρξης των διαδρομών.

Πρώτος στην γενική κατάταξη τερμάτισε ο Γερμανός Τόνι Γούλεμ, δεύτερος ο Κινέζος Τσουν Χουάγκ Λίου και τρίτος ο συμπατριώτης του Αιέν Ντουάγκ.

Translate »