Η Μέμνια μιλά στο Cyprus Sailing TV

Η Μέμνια μιλά στο Cyprus Sailing TV  Η Μέμνια μιλά στο στο Cyprus Sailing TV

Ονομάζομαι Μεμνια Θεοδώρου και είμαι από την Λάρνακα. Με την ιστιοπλοΐα ασχολήθηκα ελάχιστα στα φοιτητικά μου χρόνια, όμως λόγω του ότι έπειτα μετακόμισα στο Λονδίνο για δουλειά, δεν είχα καμία επαφή με το άθλημα για περίπου 10 χρόνια.
Είδα μια διαφήμιση του αγώνα clipper round the world race στο underground του Λονδίνου και εφόσον ήταν για αρχάριους αποφάσισα να γραφτώ.
Μετά απο 4 εβδομάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ήμαστε έτοιμοι για αναχώρηση.
Έχοντας ταξιδέψει απο το Λονδίνο μέχρι την Αυστραλία, έχω δει τη Μητέρα Φύση σε όλες της τις εκφάνσεις: Ανυπόφορη ζέστη και καθόλου άνεμο στον ισημερινό, καταιγίδες έξω απο το Ριο ντε Τζανειρο και το Κέιπ Τάουν, μεγάλα «swells» στον νότιο ωκεανό, μεγάλες ταχύτητες του σκάφους κατα τη διάρκεια ισχυρών gusts (συγγνώμη δεν ξέρω την ελληνική λέξη) κ.ά. Οι πιο όμορφες εικόνες όμως ήταν η μαγεία της ίδιας Μητέρας Φύσης: τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, οι φάλαινες, τα δελφίνια, τα άλμπατρος, η ίδια η θάλασσα.
Μετά απο 3 μήνες στη θάλασσα, θα πάρω κάποιο διάστημα να ξεκουραστώ και θα επιστρέψω Κύπρο αργότερα αυτό το μήνα.
Ο αγώνας αυτός μου έχει θυμίσει την αγάπη μου για τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και σίγουρα με τον επαναπατρισμό μου θα επιδιώξω να βρω τον τρόπο να τα έχω στη ζωή μου και στην Κύπρο.

http://www.travelpod.com/travel-blog-entries/memniasailing

/3/1448597950/tpod.html

Η Μέμνια μιλά στο Cyprus Sailing TVΗ Μέμνια μιλά στο Cyprus Sailing TVΗ Μέμνια μιλά στο Cyprus Sailing TV

 

Translate »