Ιωαννίδεια 2016

Ιστιοπλοΐα παντός καιρού και ηλικίας

Ιωαννίδεια 2016    Ιωαννίδεια 2016

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου (Ν.Ο.Α) οργανώνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα την περίοδο 1 – 11 Σεπτεμβρίου, 2016, τα «Ιωαννίδεια 2016», εκδηλώσεις προς τιμή του αείμνηστου Αντιπροέδρου του και Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη ΠΝ.

Όπως γνωρίζετε, τα «Ιωαννίδεια» έχουν καθιερωθεί ως ετήσια εκδήλωση του Ομίλου μας, από το 2013. Πραγματοποιούνται στον Ν.Ο.Α, στη Λεμεσό και περιλαμβάνουν ναυταθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η κύρια ναυταθλητική εκδήλωση είναι ο Διεθνής Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης, με τεράστια και πρωτοφανή επιτυχία για τα κυπριακά δεδομένα, τόσο το 2013 – 14 όσο και το 2015, με τη συμμετοχή 38 σκαφών.

Το 2015 μας δόθηκε η ευκαιρία να εντάξουμε στα Ιωαννίδεια και μια Διεθνή Regatta Optimist, για παιδιά κάτω των 15 ετών, με την συμμετοχή διεθνούς φήμης κατασκευαστή σκαφών, παρέχοντας σκάφη, και με συμμετοχές να ξεπερνούν τις 56. Η εκδήλωση σηματοδότησε τη μεγαλύτερη ναυταθλητική διοργάνωση στην Κύπρο.

Και οι 2 Διεθνής Αγώνες, τόσο της Ανοιχτής Θάλασσας όσο και των Optimist έχουν πλέον καθιερωθεί στα καλεντάρια των Διεθνών Ομοσπονδιών ORC και IODA αντίστοιχα. Η προσπάθεια αναβάθμισης των αγώνων είναι συνεχής και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε και την τελική μορφή του αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας που προβλέπεται να λάβει χώρα μεταξύ 8 και 11 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του 2016 θα περιλαμβάνει ακόμη τους καθιερωμένους μαραθωνίους ανοικτής θάλασσας, κολύμβησης, κωπηλασίας, κανό/καγιάκ και δίαθλο, όπως επίσης και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια των Ιωαννιδείων.

Η πιστή στήριξη των συνεργατών, συν διοργανωτών και χορηγών, της Μαρίνας Λεμεσού, της Moscow Building Service, του Κ.Ο.Τ., του ΡΙΚ και άλλων μικρότερων αλλά σημαντικών χορηγών καταστεί δυνατή αυτή την τεράστια προσπάθεια για την ανάδειξη του ναυταθλητισμού στην Κύπρο.

Ευελπιστούμε, τα Ιωαννίδεια 2016 να είναι ακόμη μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Translate »