ΚΟΝΤΙΔΗΣ -ΚΑΡΙΟΛΟΥ

ΚΟΝΤΙΔΗΣ -ΚΑΡΙΟΛΟΥ  ΚΟΝΤΙΔΗΣ -ΚΑΡΙΟΛΟΥ
Πρόβα στο Ρίο
Το Ρίο καλωσορίζει 339 αθλητές από 52 χώρες για το Olympic test event (η αλλιώς πρόβα για την ολυμπιάδα του 2016) που θα διεξαχθεί στη Βραζιλιάνικη πρωτεύουσα από τις 15 μέχρι τις 22 Αυγούστου 2015.
Είναι το δεύτερο του είδους που οργανώνεται από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων και διεξάγεται στο κόλπο της Κόπα Καμπάνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών αγώνων που θα γίνουν εκεί το επόμενο καλοκαίρι.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη διοργάνωση είναι και οι δυο Κύπριοι ιστιοπλόοι που θα εκπροσωπήσουν το νησί μας στη Ολυμπιάδα του Ρίο. Οι Παύλος Κοντίδης (κατηγορία LASER) και Ανδρέας Καριόλου (κατηγορία RSX) θα λάβουν μέρος στο σημαντικό αυτό γεγονός και θα έχουν ξανά την ευκαιρία να μετρήσουν ξανά δυνάμεις μέσα στην εντατική προολυμπιακή χρονιά, ενώ θα έχουν παράλληλα και την ευκαιρία της εξοικείωσης (σε ένα βαθμό) με το περιβάλλον στο οποίο θα αγωνιστούν το επόμενο καλοκαίρι.
«Είναι περισσότερο ψυχολογική για τον κάθε αθλητή η σημασία της ενδεχόμενης διάκρισης στο συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό γεγονός», τονίζει ο Παύλος Κοντίδης, που στον τελευταίο πίνακα κατάταξης που δημοσίευσε η Διεθνής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ανέβηκε στην πέμπτη θέση στην κατηγορία LASER παγκόσμια, σε άλλη μια ένδειξη της εμβέλειας του στο χώρο της ιστιοπλοΐας. “Ξέρω τους αντιπάλους μου και με ξέρουν. Θα είναι ακόμη ένα τεστ δυνάμεων και για μένα και για αυτούς με την ιδιαιτερότητα ότι το τεστ αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί γίνεται στο περιβάλλον που θα συναγωνιστούμε το ερχόμενο καλοκαίρι».
Οι Παύλος Κοντίδης και Ανδρέας Καριόλου βρίσκονται στη Βραζιλία εδώ και ένα περίπου δεκαήμερο για σκοπούς τελικής προετοιμασίας.
Η προσπάθεια τους αρχίζει το Σαββάτο (15 Αυγούστου 2015).

ΚΟΝΤΙΔΗΣ -ΚΑΡΙΟΛΟΥ

 

 

 

 

http://cysaf.org.cy/