Οφέλη από την αποστολή στην Πολωνία

Οφέλη από την αποστολή στην Πολωνία

Οφέλη από την αποστολή στην Πολωνία  Οφέλη από την αποστολή στην Πολωνία

Με εμπειρίες και παραστάσεις από μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση επέτρεψε από την Πολωνία η Εθνική ομάδα της Κύπρου στην κατηγορία Optimist. Η Κύπρος μετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην πόλη Dziwnów, από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο Ελλαδίτης προπονητής της ομάδας, Κώστας Γναφάκης, σχολιάζει τη συμμετοχή: «Συμμετείχαμε σε μια διοργάνωση παγκοσμίου επίπεδου, από την οποία συναποκομίσαμε οφέλη. Είδαμε από κοντά τις δυνατότητες των αντιπάλων, τον τρόπο δουλειάς τους και λειτουργήσαμε σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού. Ξέροντας τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν, οι αθλητές μας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια. Η εκτίμηση μας από αυτή τη συμμετοχή, είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις διεθνείς συμμετοχές για να προχωρήσουμε.
Σε συνδυασμό βέβαια με σκληρή δουλειά, προσήλωση και θυσίες. Σημειώστε ότι την πρώτη θέση στη διοργάνωση, πήρε ένας Σλοβένος αθλητής, που με βάση την μέχρι τώρα πορεία του δεν φερόταν για τέτοιο πλασάρισμα. Όμως η δουλειά του τον έφερε στην κορυφή. Σημειώστε ότι η αποστολή των Σλοβένων, πήγε στην Πολωνία ένα μήνα πριν τους αγώνες. Εκτιμώ ότι αν πηγαίναμε πιο νωρίς και είχαμε δικά μας σκάφη και όχι ενοικιαζόμενα, θα πλασαριζόμαστε στις θέσεις 120-150».

http://cysaf.org.cy/