Σε τροχιά Ρίο

Ώρα τελικού για Παύλο Κοντίδη

Σε τροχιά Ρίο  Σε τροχιά Ρίο
Το Τσιγκντάο έλαβε τέλος, ξεπροβάλλει το Αμπου Ντάμπι και στο βάθος …το Ρίο. Εκεί που το ερχόμενο καλοκαίρι, τον περιμένει η μεγάλη πρόκληση. Έτσι, περίπου, συνοψίζονται τα πράγματα για τον Παύλο Κοντίδη, που επέστρεψε από την Κίνα εκπληρώνοντας την υποχρέωση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με το χάλκικο μετάλλιο τοποθετημένο στις αποσκευές του, προσθέτοντας έτσι άλλη μια διεθνή επιτυχία στο ενεργητικό του.

«Ήταν το μετάλλιο αυτό το πρώτο μου φετινό σε μεγάλη διοργάνωση και αποτέλεσε για μένα ένα ψυχολογικό σπρώξιμο ενόψει της Ολυμπιάδας», αναφέρει αρχικά ο Κύπριος πρωταθλητής, που στην τελευταία κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (ISAF), που ανακοινώθηκε στις 21 του μήνα, ανέβηκε από την πέμπτη στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία Laser.
Υπάρχει το βραχυπρόθεσμο μέλλον, αλλά και το σχετικά μακροπρόθεσμο. Ο Παύλος Κοντίδης, τοποθετείται σχετικά με το πλάνο που ακολουθεί. Αναφέρεται επίσης στις ιδιάζουσες αγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν στη Βραζιλιάνικη πρωτεύουσα:
«Θα μείνω λίγες μέρες στην Κύπρο, προετοιμαζόμενος και την πρώτη Οκτωβρίου θα πάω στην Κροατία για να προετοιμαστώ πιο εντατικά για τη συμμετοχή μου στον τελικό της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της διεθνούς ομοσπονδίας που θα γίνει στο Αμπου Ντάμπι (27.10-1 .11). Είναι ένας καινούριος θεσμός που άρχισε πέρυσι.
Το Δεκέμβριο θα είμαι στο Ρίο για προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς. Εκεί θα λάβω μέρος και σε διεθνή αγώνα. Στόχος είναι η προσαρμογή μου στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα συναντήσω το καλοκαίρι. Θα γίνουν διαδρομές και στην έξω και στη μέσα πλευρά του κόλπου, με τις συνθήκες να εναλλάσσονται.
Όσο για τα νερά εκεί, είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μόλυνση που υπάρχει, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο οι αθλητές. Όμως νομίζω ότι υπάρχει και κάποια δόση υπερβολής. Όταν λάβει κανείς προληπτικά μέτρα, δεν υπάρχει κίνδυνος».

http://cysaf.org.cy/?lang=en