Συνέντευξη με τον Χρίστο Λοΐζου

Συνέντευξη με τον Χρίστο Λοΐζου 2

Συνέντευξη με τον Χρίστο Λοΐζου   Συνέντευξη με τον Χρίστο Λοΐζου

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να κάνεις freestyle και όχι κάτι άλλο ;
Πιστεύω ότι αυτό που με ώθησε στο freestyle είναι το πόσο εντυπωσιακό αλλά και πόσο δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος να κάνει τις κινήσεις.

Πριν ένα χρόνο βλέπαμε τον Χρήστο να έχει μια ανοδική πορεία, τι άλλαξε τον τελευταίο χρόνο ; είχες κάποιον αγώνα ;
Τον τελευταίο χρόνο άλλαξαν πολλά, ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι κατατάγηκα στην Εθνική Φρουρά για να εκπληρώσω την 24μηνη θητεία που υποχρεούμαι. Επίσης η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για εμένα, αφού τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο αντιμετώπισα ένα σοβαρό τραυματισμό στα χέρια μου που με κράτησε εκτός προπονήσεων για μεγάλο διάστημα.
Φέτος έλαβα μέρος μόνο σε 2 πανευρωπαϊκούς αγώνες λόγω των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων αλλά και λόγω τραυματισμού στο γόνατο τον Ιούλιο. Καταφέρνοντας να τερματίσω στην 9η θέση στους 2 αγώνες και 16ος στην πανευρωπαϊκή κατάταξη είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοσή μου αλλά θα μπορούσα να φτάσω ακόμη πιο ψηλά.

Συνέντευξη με τον Χρίστο Λοΐζου Ποιοι οι άμεσοι σου στόχοι;
Προς το παρών συνεχίζω προπονήσεις για την επόμενη σεζόν όπου θα ήθελα να φτάσω ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη αλλά και να κάνω την πρώτη μου εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αν μου δοθεί η ευκαιρία.

Στην εθνική φρουρά είχες την βοήθεια για να μπορέσεις να παραμένεις στο χώρο ;
Δυστυχώς δεν είχα όση βοήθεια χρειαζόμουν για να συνεχίσω με τον ρυθμό που είχα, πράγμα που επηρέασε πολύ την βαθμολογία μου φέτος αφού έχασα αρκετούς αγώνες και πολλές ώρες προπόνησης. Παρόλα αυτά παραμένω θετικός και συνεχίζω με όσα έχω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Έχεις κάποιο ρητό ζωής το όποιο σε εκφράζει απόλυτα;
Έχω ένα σύνθημα βάσει του οποίου ζω και αυτό είναι « οι πρωταθλητές πιστεύουν στον εαυτό τους , ακόμη και όταν κανένας άλλος δεν το κάνει » . Πραγματίκα ταυτίζομαι με αυτό γιατί όταν άρχισα, υπήρχε πολλή δυσπιστία από πολλούς κοντινούς μου ανθρώπους , αλλά εγώ επέλεξα να μην τους ακούσω και να κυνηγήσω το όνειρό μου ώστε να γίνω επαγγελματίας σέρφερ .

Ποια στοιχεία στην προπόνηση σου θεωρείς ότι αποτελούν τα κλειδιά για την επιτυχία σου;
Εκτός από την εξάσκηση στο νερό προπονούμε επίσης έξω απ’ αυτό, κάνοντας άλλα αθλήματα όπως ποδηλασία , τρέξιμο, για να διατηρηθώ σε φόρμα και να παραμείνω δυνατός . Επίσης, επειδή λόγω έλλειψης χρόνου δεν είμαι σε θέση να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου στο νερό, σ’ αυτό με βοηθάει πραγματικά ο διαλογισμός .

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις προς τους άλλους νεαρούς που ήδη ασχολούνται ή που θα ήθελαν να ασχοληθούν ;
Απ’ ότι βλέπω υπάρχει ενδιαφέρον για την κατηγορία του freestyle από την νέα γενία.Θα ήθελα να ενθαρρύνω όσους ξεκινούν ή σκέφτονται να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το freestyle.Επίσης θα ήθελα οι όμιλοι αλλά και οι αθλητικές ομοσπονδίες που έιναι υπεύθυνες να κινητοποιηθούν ούτως ώστε να υπάρχει η αναγνώριση που αξίζει στο άθλημα.

https://www.facebook.com/Loizou27/?fref=ts

Translate »