[:el]Πιο κοντά στους στόχους τους[:]

Π.Κοντίδης: «Δεν κρίθηκε τίποτα»

[:el]Πιο κοντά στους στόχους τουςΠιο κοντά στους στόχους τους

Πιο κοντά στους στόχους τους βρέθηκαν στην χθεσινή δεύτερη μέρα της δράσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, οι δύο Κύπριοι ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης και ο Ανδρέας Καριόλου, οι οποίοι πέτυχαν ψηλά πλασαρίσματα.
Σήμερα θα αγωνιστεί από κυπριακής πλευράς μόνο ο Παύλος Κοντίδης στα Laser. Η πρώτη από τις δύο του κούρσες θα ξεκινήσει στις 19:05 (ώρα Κύπρου) και η δεύτερη θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Ο Ανδρέας Καριόλου έχει ρεπό σήμερα και θα επανέλθει αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου στο Ρίο, Ηρόδοτο Μιλτιάδους, ο Παύλος Κοντίδης κέρδισε την πρώτη κούρσα της ημέρας και τερμάτισε 14ος στη δεύτερη, με αποτέλεσμα να ανέβει στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, κοντά στους πρωτοπόρους-διεκδικητές των μεταλλίων.

Ο Ανδρέας Καριόλου από την πλευρά του ήταν 23ος στην πρώτη κούρσα της ημέρας, όμως στη συνέχεια πήρε μια 10η θέση και μια 6η, με αποτέλεσμα να κλείσει την ημέρα στη 10η θέση της γενικής κατάταξης, εντός δηλαδή του στόχου του medal race.

 Παύλος Κοντίδης
——————–
Μετά την όχι τόσο καλή του απόδοση την πρώτη μέρα, όπου ήταν 19ος στο σύνολο, ο Παύλος Κοντίδης ξεκίνησε χθες εντυπωσιακά, με νίκη στην πρώτη κούρσα της ημέρας.

Στη συνέχεια ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου πήρε τη 14η θέση στη δεύτερη και τελευταία κούρσα της ημέρας.

Έτσι, με τη συμπλήρωση των τεσσάρων από τις δέκα κούρσες στα Laser, ο Παύλος Κοντίδης έχει ανέβει πλέον στην 5η θέση της συνολικής κατάταξης με 22 βαθμούς. Πρώτος είναι ο Χούλιο Αλσογκαράι (Αργεντινή) με 7 βαθμούς και ακολουθούν οι Τόνσι Στιπάνοβιτς (Κροατία) με 13, Σαμ Μικ (Νέα Ζηλανδία) με 14 και Τομ Μπέρτον (Αυστραλία) με 20.

 Σε δηλώσεις του στην μικτή ζώνη, ο 26χρονος ιστιοπλόος είπε ότι μετά τη 2η κούρσα την πρώτη μέρα, “δεν είχα άλλα περιθώρια λάθους, αφού μόνο μία δικαιούμαι να πετάξω”.

«Ήταν πολύ σημαντική η 3η κούρσα, κατάφερα και ήρθα 1ος και έδειξα τις ικανότητες μου. Έκανα μερικά λαθάκια στην επόμενη κούρσα και έτσι πήρα τη 14η θέση. Είμαι όμως στο κυνήγι, βλέπετε ότι και άλλοι αθλητές κάνουν και αυτοί άσχημες κούρσες. Ο μέσος όρος πόντων ενόψει της medal race θα είναι πολύ πιο ψηλός απ΄ ότι το 2012», είπε ο Κοντίδης, που αναμένει πως οι πρωτοπόροι θα έχουν 45-50 βαθμούς όταν θα μπουν στη medal race».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Παύλος Κοντίδης είπε: «Είμαι δυνατός και έτοιμος! Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και έχω καθαρό μυαλό».

 Ανέβηκε ο Καριόλου
————————
Την πρώτη μέρα στα RS:X ο Ανδρέας Καριόλου πήρε δύο 12ες θέσεις και μια 16η, για να κλείσει την ημέρα στη 15η θέση στο σύνολο με 24 βαθμούς.

Στην 4η κούρσα και πρώτη της δεύτερης μέρας πήρε τη χαμηλή 23η θέση. Όμως εκεί «μίλησε» η εμπειρία του, με τον Κερυνειώτη ιστιοπλόο να μην πτοείται και να ανασυντάσσεται ιδανικά στη συνέχεια. Στην 5η κούρσα πήρε τη 10η θέση και έκλεισε την ημέρα με την 6η θέση στην 6η κούρσα. Έτσι με τη συμπλήρωση έξι από τις δώδεκα κούρσες, ο Καριόλου βρίσκεται στη 10η θέση της γενικής κατάταξης, με 56 βαθμούς.

Ο Ελλαδίτης Βύρωνας Κοκκαλάνης είναι στην 4η θέση με 20 βαθμούς.

 Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος ιστιοπλόος είπε ότι στην πρώτη κούρσα της ημέρας έκανε άσχημη εκκίνηση, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και πήρε μια άσχημη θέση.

«Μετά όμως το ξεπέρασα, έκανα καλές εκκινήσεις και πήρα δύο πλασαρίσματα στην 10άδα, που είναι ο στόχος. Τώρα, θέλω να συνεχίσω το ίδιο, να κάνω και άλλες καλές κούρσες και τα καλά θα έρθουν», κατέληξε.[:]