[:el]ELEFTHERIA 2016[:]

ELEFTHERIA 2016

[:el]ELEFTHERIA 2016

ELEFTHERIA 2016

Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, στις 1 – 2 Οκτωβρίου 2016, Ιστιοπλοϊκούς Αγώνς ‘Αγώνες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’.

Χορηγός της Εκδήλωσης για δεύτερη χρονιά είναι η εταιρία Fameline Holding Group (FHG). Ο όμιλος (FHG) δραστηριοποείται στους τομείς της ναυτιλίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου και με έδρα τη Λεμεσό εργοδοτεί περισσότερα από 150 άτομα εντός της Κύπρου. Ο όμιλος FHG έχει ως βασική αρχή την στήριξη του αθλητισμού και συγκεκριμένα των αγώνων που σχετίζονται με τη θάλασσα. Σε αυτή τη βάση έχει επιλέξει για  δεύτερη χρονιά να στηρίξει τον Αγώνα Ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις έχουν καθιερωθεί να γίνονται πάντοτε στο πλησιέστερο Σαββατοκυρίακο προς την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, και στόχο έχουν την απόδοση φόρου τιμής προς όλους τους Αγώνες όπως και όσους αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό των ανθρώπων…την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ανεξάρτητα χρώματος ή φυλής ή πολιτικής ιδεολογίας η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι αγαθό πολύτιμο και είναι ένα ιδανικό για το οποίο μέσα από τα χρόνια άνθρωποι πάλεψαν θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους την ζωή για να μπορούν άλλοι , όπως και εμείς σήμερα να το απολαμβάνουμε.

Η θάλασσα, από τα αρχαία χρόνια, έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στους αγώνες αυτούς. Έτσι εμείς , ως Ναυτικός Όμιλος τιμούμαι όλους αυτούς που έγιναν αιτία να είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε στον δικό μας χώρο….. στην θάλασσα… με Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες .

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκυρίακου 1-2 Οκτωβρίου 2016 θα διοργανωθούν Αγώνες Optimist και  Laser με την συμμετοχή ιστιοπλόων από  όλη την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα. Επίσης την Κυριακή θα διοργανωθεί από την FHG Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης με την συμμετοχή 40 σκαφών στα οποία θα επιβαίνουν αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις θα ενισχυθούν με την παρουσία 400 και πλέον στελεχών ως επί τω πλείστο από εταιρείες κολοσσούς που προέρχονται συνολικά από είκοσι και πλέον χώρες.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με λιτή τελετή έναρξης γύρω στις 12:00 το Σάββατο 01/10, με συναυλία από γνωστό ελληνικό συγκρότημα στις 21:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 02/10 με την απονομή επάθλων στον χώρο του ΝΟΛ και είναι ανοικτές προς το κοινό.

Ο Αγώνας Ελευθερία λοιπόν αποτελεί μια εξέχουσα ευκαιρία για προβολή της Κύπρου ως ναυτιλιακό και επενδυτικό κέντρο αλλά και ως χώρα που σέβεται την ευγενή άμιλλα των αθλημάτων θάλασσας.[:]