Ο Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στο Γουέιμουθ

Ο Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στο ΓουέιμουθΟ Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στο Γουέιμουθ
Ο Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στο Γουέιμουθ. Στον χώρο, όπου το καλοκαίρι του 2012, έμελλε να γραφτεί η πιο χρυσή σελίδα στην αθλητική ιστορία της Κύπρου. Ήταν τότε που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Και η Κύπρος εξασφάλιζε επί Αγγλικού εδάφους το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο, στην ένατη συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Κύπριος αθλητής ρίχνεται στη μάχη του «ISAF Sailing World Cup Weymouth and Portland» που θα γίνει από τις 8 μέχρι τις 14 Ιουνίου 2015. Η διοργάνωση είναι η τέταρτη στη σειρά (από τις 6 συνολικά) για το 2015 και θα λάβουν μέρος αθλητές από δέκα ολυμπιακές και τρεις παραολυμπιακές κατηγορίες Στην κατηγορία Laser λαμβάνουν μέρος 40 ιστιοπλόοι.

Το δέσιμο
«Στο Γουέιμουθ έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Γνώρισα τη δόξα για μένα προσωπικά, την οικογένεια μου, την ομάδα μου και την πατρίδα μου», δηλώνει ο Παύλος Κοντίδης στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Και συνεχίζει: «Η διοργάνωση αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για μένα, να βρεθώ ξανά σε ένα μέρος με το οποίο νοιώθω συναισθηματικά δεμένος, λόγω έντονων αναμνήσεων. Αυτό που θυμάμαι επίσης είναι το βροχερό καιρό κατά την εκεί παραμονή μου».
Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, είπε: «Αυτός ο τύπος των διαδρομών είναι απαιτητικός και συναρπαστικός και… τα λάθη απαγορεύονται. Η εκκίνηση είναι πολύ σημαντική, γιατί οι ευκαιρίες για επανόρθωση είναι περιορισμένες, λόγω του ψηλού επιπέδου των αθλητών και τη σταθερότητα της ταχύτητας. Η σταθερότητα της ταχύτητας είναι κλειδί για την επιτυχία. Ο συναγωνισμός θα είναι έντονος λόγω των συνθηκών στο Γουέιμουθ. Το «κρέμασμα» (η στάση του σώματος στα «όρσα» όταν υπάρχει άνεμος), το εναλλασσόμενο ρεύμα και το «φούσκωμα» στη θάλασσα προμηνύουν πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές».

Μιλώντας για τις γενικότερες προϋποθέσεις της επιτυχίας σε μια απαιτητική κατηγορία όπως είναι η κατηγορία των Laser, αναφέρει: «Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα που βασίζεται σε αρκετές παραμέτρους. Η σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία, γιατί πρέπει να έχει κανείς ψηλή απόδοση σε όλων των ειδών τις συνθήκες. Αυτό απαιτεί καλή αρχή, «έξυπνες» και γρήγορες διαδρομές με χαμηλό ρίσκο και τερματισμός διαδρομών, όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι πιθανό να κερδίσει κανείς μια διοργάνωση χωρίς να έχει πάρει καμιά φορά την πρώτη θέση σε μια ξεχωριστή διαδρομή»
Ο Κύπριος αθλητής αναχώρησε για το Γουέιμουθ την Παρασκευή.

Ο Παύλος Κοντίδης σε διαδρομή στο «Delta Lloyd Regatta» που έγινε . από τις 26 μέχρι τις 30 Μαΐου στο Μέντεμπλικ στην Ολλανδία ΦΩΤΟ: Sander van der Borch

http://cysaf.org.cy/