Πλούτος εμπειριών και παραστάσεων

Πλούτος εμπειριών και παραστάσεων

Πλούτος εμπειριών και παραστάσεωνΠλούτος εμπειριών και παραστάσεων

Κατά πολύ πλουσιότερη σε εμπειρίες και αγωνιστικές παραστάσεις, επέστρεψε η δυάδα των νεαρών ιστιοπλόων, που εκπροσώπησαν την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την Κύπρο γενικότερα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (U23) που περιλάμβανε τις κατηγορίες σκαφών 420 και 470 και έγινε στη Βουλγαρική πόλη Μπουργκάς, από τις 8 μέχρι τις 15 Αυγούστου 2015.
Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Χάρη Παπάζογλου (κυβερνήτη) και Ραφαήλ Θεοχάρους (πλήρωμα) στην κατηγορία σκαφών 420, για αθλητές κάτω των 17 χρόνων. Ήταν μάλιστα αυτή, η πρώτη φορά που η Κύπρος συμμετείχε σε διεθνή αγώνα στην κατηγορία αυτή, στη συγκεκριμένη ηλικία. Οι δυο Κύπριοι αθλητές κατέλαβαν την 26η θέση σε σύνολο 34 συμμετοχών.
«Ήταν μια εξαιρετική αποστολή, από όλες τις απόψεις. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα δυνατό στόλο, όπου μετείχαν οι καλύτεροι αθλητές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολιάζει ο προπονητής που συνόδευσε τους αθλητές Νικόλας Λοφίτης. Και προχωρεί:
«Με βάση την απόδοση και την προσπάθεια αθλητών πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούσαμε για ψηλότερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη. Η θέση που πήραμε, πιστεύω, ότι μας αδικεί . Έχει όμως περισσότερη σημασία το ότι με τη συμμετοχή μας εντοπίσαμε κάποια σημεία, όπου πρέπει να δουλέψουμε για να τα βελτιώσουμε ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων της ISAF, που θα γίνει στη Μαλαισία τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

http://cysaf.org.cy/?lang=en