[:el]Π ΚΟΝΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΡΙΟ[:]

[:el]Π ΚΟΝΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΡΙΟΠ ΚΟΝΤΙΔΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΡΙΟ

«Στόχος μου στην Ολυμπιάδα του 2016 είναι το χρυσό μετάλλιο.» Αυτό είναι το κύριο μήνυμα που έστειλε στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης.

Στην εισαγωγή, ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΕ, κύριος Νίκος Σοφιόπουλος, αναφέρθηκε στη διαδρομή του αθλητή, χαρακτηρίζοντάς τον ως αθλητικό πρότυπο της Κυπριακής κοινωνίας όσο αφορά το ήθος, τη προσωπικότητα καθώς και τις αθλητικές του επιτυχίες.

Στη συνέχεια ο Παύλος έκανε μια σύντομη αναδρομή για την χρονιά που μας πέρασε καθώς και για τους αγώνες που ακολουθούν και τους στόχους του αθλητή μας για το 2016.

Έπειτα οι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στο Ολυμπιακό Μέγαρο, έθεσαν στον Παύλο διάφορε ερωτήσεις. Αρχικά στην ερώτηση αν ο Παύλος αισθάνεται άγχος από τις τεράστιες προσδοκίες του Κυπριακού λαού για την ολυμπιακή χρονιά που έρχεται, ο ίδιος δήλωσε «Δεν αισθάνομαι άγχος, αντιθέτως με χαροποιεί ιδιαίτερα ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία των συμπολιτών μου, γιατί πολύ απλά αυτό αποδεικνύει ότι πλέον αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, οι θυσίες και οι κόποι μου.»

Έπειτα ο Ολυμπιονίκης μας, κλήθηκε να συγκρίνει τον ανταγωνισμό που υπήρχε στην προηγούμενη ολυμπιάδα του 2012, με την χρονιά που μας έρχεται, δηλώνοντας πως «Φέτος ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος, αφού υπάρχουν 6 με 8 πολύ καλοί αθλητές που διεκδικούν τα μετάλλια καθώς επιστέφει και Βραζιλιάνος βετεράνος της κλάσης, Ρόμπερτ Σέιντ.» Ο Παύλος συνέχισε, λέγοντας ότι το 2016, η Κύπρος έχει μια πολύ δυνατή ολυμπιακή συμμετοχή και θα φροντίσει να είναι 100% προετοιμασμένος στους Ολυμπιακούς του Ρίο, για να κάνει ακόμη μια φορά την Κύπρο μας υπερήφανη.

Ακολούθως ο Ολυμπιονίκης μας μετά από ερώτηση, έθιξε το ζήτημα της προβολής του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Κύπρο. Συγκεκριμένα ο ίδιος ανάφερε ότι «Η προβολή στην Κύπρο είναι μειωμένη, αν και η Κύπρος, μας προσφέρει το μεγαλύτερο εφόδιο του αθλήματος, τη θάλασσα. Αν είχαμε περισσότερη στήριξη και προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα ήταν θεού έργο, αφού είναι ο κύριος τρόπος για να προσεγγίσουμε και εμείς οι αθλητές με τη σειρά μας, τους χορηγούς.»

Στη συνέχεια, ο Παύλος ρωτήθηκε για τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν στη φετινή μας Ολυμπιακή συμμετοχή. Ο ίδιος δήλωσε ότι η μεγαλύτερη έλλειψη που υπήρχε για το 2016 ήταν ο τομέας της μετεωρολογίας! Όμως με τη βοήθεια και τις διασυνδέσεις του πατέρα του και του προπονητή του, κατάφερε να εξασφαλίσει μια πολύ σημαντική βοηθά από την Αυστριακή ομοσπονδία! Παρ’όλα αυτά είναι πολύ ευχαριστημένος από τη στήριξη της χώρας του και πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Ο Παύλος συνέχισε δηλώνοντας ότι φέτος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει κάποια μετάλλια σε άλλες διοργανώσεις γιατί πρωταρχικός του στόχος για φέτος είναι η Ολυμπιάδα! Υπογραμμίζοντας ότι μετά το πανευρωπαϊκό κανείς δεν θα θυμάται τον αθλητή που πήρε μετάλλιο αλλά φυσικά θα θυμάται τον ολυμπιονίκη!

Κλείνοντας το κομμάτι των ερωτήσεων, ο Παύλος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο φετινό του στόχο στην Ολυμπιάδα, δηλώνοντας «Στόχος μου είναι το χρυσό, είναι εφικτό να γίνει αυτό. Δεν μου αρέσουν τα λόγια αλλά οι πράξεις, θα επενδύσω στη νοητική προπόνηση, για να μπορέσω να κατακτήσω τις πιο υψηλές βαθμολογίες.»

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο κύριος Δημήτρης Αλετράρης και η κυρία Θούλλα Μανναρίδου. Εκ μέρους του ΚΟΑ, ο κύριος Κώστας Σολωμού και η κυρία Ανδρούλα Σιάλου.

Τέλος, ο Παύλος ευχαρίστησε τους χορηγούς του, ΟΠΑΠ Κύπρου, Λεβέντιο Ίδρυμα και Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη στήριξη τους και κάλεσε και άλλες εταιρίες της Κύπρου να υποστηρίξουν όλους τους αθλητές της Κύπρου, ούτως ώστε να μπορέσουν και αυτοί με τη σειρά τους να χαρίσουν στο νησί μας περισσότερα μετάλλια και χαρές.
Υ.Γ. Θα θέλαμε να συμπληρώσουμε ότι ο Παύλος Κοντίδης, ευχαριστεί τους χορηγούς του Vita construction & AJK Wealth Management για την σημαντικη στήριξη και προςφορά τους.[:]