Πρώτη επίσημη αγωνιστική ημέρα για Rs:x 2016

2016 RSX YOUTH WORLDS raw material Day 1
RS:X Youth World Championship || 2016-11-21, Limassol, Cyprus || © Copyright 2016 || Robert Hajduk - ShutterSail.com || All Rights Reserved ||

Πρώτη επίσημη αγωνιστική ημέρα για Rs:x 2016

21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πρώτη επίσημη αγωνιστική ημέρα για τους 103 νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που ήρθαν στον Ν. Ο. Λεμεσού για να διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας RS:X. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, Ανατολικοί άνεμοι έντασης 32 ΧΑΩ (18 knots) και μεγάλο κύμα δεν επηρέασαν και τόσο τα παιδιά που απόλαυσαν 3 ιστιοδρομίες. 3 ιστιοδρομίες πολύ γρήγορες και με αρκετό ενδιαφέρον καθώς στα κορίτσια αλλά και στα αγόρια επικράτησαν τα ίδια άτομα, με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στις θέσεις που ακολουθούσαν.

Tα αγόρια χωρίστηκαν σε 2 στόλους λόγο της μεγάλης συμμετοχής. Στον πρώτο στόλο επικράτησε ο Mack Van Den Eerenbeemt από την Αρούπα με 3 πρώτες θέσεις σε ισάριθμες ιστιοδρομίες. Στον δεύτερο στόλο των αγοριών επικράτησε με 3 πρωτιές ο Ισραηλινός Yoav Omer. Στην γενική κατάταξη στα αγόρια έχουμε την ισοβαθμία των  Eerenbeemt και Omer με 3 βαθμούς ποινής και ακολουθούν ο επίσης Ισραηλινός Tom Reuveny και ο Γάλλος Camille  Bouyer με 6 και 8 βαθμούς αντίστοιχα. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Ολλανδοί Van Opzeeland και Hoekstra με 10 βαθμούς.

Στην κατηγορία κάτω των 17 προηγείται ο Ισραηλινός Tom Reuveny με 10 βαθμούς και ακολουθούν οι Aleksander Przychodzen από την Πολωνία με 28 και ο Γάλλος Tom Arnoux με 33 βαθμούς. Μια πρόβλεψη θα ήταν να λέγαμε πως θα είναι μια εύκολη επικράτηση του Ισραηλινού.

Στα κορίτσια είναι λίγο πιο έντονο το ενδιαφέρον καθώς προηγείται η Ισραηλινή Noy Drihan με 2 πρώτες θέσεις και μια δεύτερη, σύνολο 4 βαθμών ποινής. Οι συμπατριώτισσες τις Maya Morris με 10 και η Katy Spychakov με 11 βαθμούς ποινής η οποία ισοβαθμεί στην τρίτη θέση μαζί με την Emma Wilson από την Μ. Βρεττανία. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Mariam Sekhposyan από την Ρωσσία με 14 βαθμούς  και η Maria-Belen Bazo από το Περού με 15 βαθμούς.

Στα κορίτσια κάτω των 17 προηγείται η Ελληνίδα Αικατερίνη Ντίβαρη με 22 βαθμούς και ακολουθεί η Ισραηλινή Maya Nadler με 41. Πολύ κοντά βρίσκονται άλλες 3 αθλήτριες που φιλοδοξούν μια θέση στα μετάλλια για την κατηγορία κάτω των 17. Δύο Πολωνές, η Lidia Sulikowoska και  η Weronika Marciniak με 51 και 52 βαθμούς και η Αγγλίδα Islay Watson με 54. Η υπόθεση όμως δεν είναι ξεκάθαρη καθώς σε κοντινή απόσταση ακολουθούν και άλλες αθλήτριες

Η συνέχεια αύριο στις 11:00, στην θαλάσσια περιοχή του Ν. Ο. Λεμεσού και αναμένονται καιρικές συνθήκες παρόμοιες με τις σημερινές. Οι αυριανές ιστιοδρομίες  είναι σημαντικές για τους 2 στόλους των αγοριών καθώς μετά τα αυριανά αποτελέσματα θα χωριστούν και πάλι σε 2 στόλους. Τον Χρυσό, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν και τα μετάλλια της διοργάνωσης και τις θέσεις μέχρι το 36 και τον Αργυρό για τις θέσεις 37 μέχρι 72.

Τα αποτελέσματα είναι ανεπίσημα καθώς υπάρχουν ενστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν κάποιες θέσεις.