Μετά το καλοκαίρι τι;

Το καλοκαίρι είναι σαν τα Χριστούγεννα. Όταν τελειώσει, όλοι νιώθουμε μια μεγάλη λύπη και αισθανόμαστε ότι πρέπει να περάσουν δύο αιώνες μέχρι να έρθει το επόμενο.

Μετά το καλοκαίρι τι;

Εντάξει, σίγουρα οι «τροπικές θερμοκρασίες», το βαθύ μαύρισμα και τα υπαίθρια “full-moon party” είναι (μέχρι το επόμενο καλοκαίρι) παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι πρέπει να μας πάρει από κάτω. Τουλάχιστον για εμάς της ιστιοπλοΐας, τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα.

Με το παρακάτω άρθρο σκοπεύουμε να σας δείξουμε το γιατί.

Για εσένα που είσαι στην αρχή

Πέρασες όλο το καλοκαίρι ζηλεύοντας όλους αυτούς που σαλπάρανε σε ένα σκάφος και κατακτούσαν τις θάλασσες; Ήρθε και η δική σου σειρά. Για να κάνεις την αρχή τουλάχιστον. Το φθινόπωρο αποτελεί την καλύτερη εποχή για να μάθει κάποιος ιστιοπλοΐα. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι περισσότερες εγγραφές στις εκάστοτε ιστιοπλοϊκές σχολές, γίνονται τώρα. Η νέα διδακτική σεζόν ξεκινά και εσύ θα κάνεις το πρώτο βήμα για να γίνεις θαλασσόλυκος.

Για εσένα που νοικιάζεις

Προσπάθησες να ενοικιάσεις ένα σκάφος για εσένα και τη παρέα σου και το κόστος σου φάνηκε απαγορευτικό; Τώρα, είναι στιγμή να το ξανασκεφτείς. Αν και το ελληνικό καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο από τους ημερολογιακά καλοκαιρινούς μήνες, το φθινόπωρο ο τιμοκατάλογος των περισσότερων εταιρειών ενοικίασης σκαφών αναψυχής πέφτει μέχρι και 50% κάτω. Μιλάμε για τιμές κόστους.

Για εσένα που το έχεις.

Θες να πας κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με το σκάφος σου και το σκέφτεσαι λόγω της πολυκοσμίας; Ταξιδάκι το φθινόπωρο και ποτέ το αγκυροβόλιο δεν θα σε προβληματίσει ξανά. Όπως είναι γνωστό, η τουριστική κίνηση με το πέρασμα του Αυγούστου πέφτει κατακόρυφα. Όλα όσα απαιτούσαν τεράστιο χρόνο αναμονής το καλοκαίρι , τώρα γίνονται στο άψε- σβήσε.

Άσε που και οι ίδιες οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι παρελθόν και οποιαδήποτε καιρική ανωμαλία ξεπερνιέται απλά με ένα πουλοβεράκι.

Μην το σκέφτεσαι άλλο. Η μελαγχολία είναι για τους άλλους. Για όσους γνωρίζουν, διανύουμε τον παράδεισο των διακοπών. Ξεκίνα να προγραμματίζεις το επόμενο ταξιδάκι και άσε τους άλλους να αναπολούν.

Εμείς πάντως αυτό κάνουμε…