[:el]Μία ιδιαίτερη και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη[:]

Μία ιδιαίτερη και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη

[:el]Μία ιδιαίτερη και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο  Cyprus Sailing Tv ο προπονητής ιστιοπλοϊας του Ναυτικού Ομίλου Πάφου, κος Άντης Σαρρής

Λίγους μήνες μετά την πρόσληψη του από τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου σαν προπονητή, ο Κος Σαρρής μας μιλά για το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Πάφου και τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους να ξαναζωντανέψει το τμήμα.

Ο 31χρονος τεχνικός , γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 22 Οκτωβρίου του 1987. Ασχολείται με την προπονητική από το 2011 όπου υπήρξε ξανά προπονητής στον Ν.Ο.Πάφου,στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε διάφορες κατηγορίες σκαφών ιστιοπλοϊας με τον Ν.Ο.Κερύνειας πετυχαίνοντας πολλές επιτυχίες.
Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία μόλις 6 χρονών και έκτοτε «οργώνει» τις θάλασσες με διάφορα σκάφη.
Το 2016 απόκτησε μετά από  εξετάσεις το δίπλωμα προπονητή ιστιοπλοΐας “Technical Course for Coaches Level 3” (το ανώτερο δίπλωμα προπονητικής που παρέχει η παγκόσμια  ομοσπονδία ιστιοπλοΐας). Επιπλέον κατέχει τα διπλώματα “Technical Course for Coaches Level 1&2”, δίπλωμα πρώτων βοηθειών, δίπλωμα χειριστή ταχυπλόου σκάφους, δίπλωμα χειριστή vhf και πολλά άλλα.
Μία ιδιαίτερη και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άντη Σαρρή

Ποια είναι η σχέση σου με την ιστιοπλοΐα;

Η σχέση μου με την ιστιοπλοΐα αλλά κυρίως με τη θάλασσα είναι παθολογική και ερωτική ! Από μικρό παιδί είναι η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή. Όλη οι φίλοι και  η οικογένεια μου το γνωρίζουν αυτό.

Τι είναι αυτό που θέλεις να προσφέρεις στον χώρο του Ν.Ο.Πάφου και γενικότερα της ιστιοπλοΐας ;

Ότι κάνω και έχει σχέση με το κοινό είναι πολιτισμός. Στην Κύπρο υπάρχει αρκετή έλλειψη ναυτικής παιδείας πράγμα που κατά την άποψη μου δεν είναι σωστό γιατί είμαστε νησί. Προωθώντας με τις γνώσεις μου το ναυταθλητισμό με σωστό τρόπο θεωρώ ότι πράττω έργο στην κοινωνία. Σίγουρα οι ιστιοπλόοι θα πρέπει να μάθουν σωστά και τεχνικά το άθλημα της ιστιοπλοΐας, να έχουν σωστές βάσεις και σωστή συμπεριφορά, διότι δεν φτάνει μόνο το αγωνιστικό μέρος. Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου είναι να γεμίσει πανιά η θάλασσα της Κύπρου!

Ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή μέσα στην ομάδα και πως βοηθά στην ανάπτυξη του τμήματος;

Ένας καλός όμιλος γίνεται και χτίζεται με τη συμβολή πολλών ατόμων. Θεωρώ πως το κτίσιμο ενός μεγάλου ομίλου ξεκινά από τη διοίκηση και τις αποφάσεις που θα πάρει. Η επιλογή της τεχνικής ομάδας είναι νομίζω από τις σημαντικότερες αποφάσεις. Ο προπονητής πιστεύω πως είναι ο θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη του κάθε τμήματος. Είναι αυτός που θα δώσει στόχο στα παιδιά και θα τους δείξει το δρόμο. Είναι αυτός που θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το καλό κλίμα στην ομάδα όπως και τον ανταγωνισμό. Είναι ο συνδετικός κρίκος τόσο μεταξύ παιδιών και διοίκησης όσο και μεταξύ γονιών και διοίκησης . Είναι αυτός που θα καθοδηγήσει την διοίκηση έτσι που να πάρει σωστές αποφάσεις προς το όφελος των αθλητών αλλά και του ομίλου, θα αναφέρει τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο τεχνικό όπως και κοινωνικό επίπεδο τον αθλητών. Από αυτόν εξαρτάται η καθοδήγηση της αθλητικής του ομάδας και του τμήματος του προς την επιτυχία. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στον προπονητή.
Μία ιδιαίτερη και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Τέλος θα θέλαμε να μας πείτε που βλέπεις τον Ν.Ο.Πάφου σε λίγα χρόνια;

Όπως σας προανάφερα, για να γίνει ένας «καλός και μεγάλος» όμιλος χρειάζεται η συμβολή πολλών ατόμων. Δυστυχώς κατά την τελευταία εικοσαετία το τμήμα ιστιοπλοΐας του ΝΟΠ υπολειτουργούσε και είχε μειωμένες συμμετοχές σε επίσημους αγώνες. Τη φετινή χρονιά (2018) άρχισε ξανά μια σοβαρή προσπάθεια επαναλειτουργίας του τμήματος από ομάδα ατόμων που είναι μέλη του Ναυτικού Ομίλου Πάφου και κυρίως φίλοι της ιστιοπλοΐας. Ο πρόεδρος του ομίλου Κος Στέφανος Μανώλη  ο έφορος ιστιοπλοΐας Κος Ευθύβουλος Κυριάκου και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.  Με προπονητή αρχικά τον Κο Νεόφυτο Σοφοκλέους και στην συνέχεια εμένα, ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου κατάφερε να ξαναζωντανέψει το τμήμα. Έγινε συντονισμένη δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους. Το αποτέλεσμα ήταν η αγορά καινούργιων σκαφών και η επιδιόρθωση του υφιστάμενου στόλου. Στόχος ήταν η συμμετοχή σε αγώνες με υλικά που να μην διαφέρουν από τους άλλους ομίλους.

Το πρώτο στάδιο έγινε και Τα πανιά με τον αριθμό «4» μπροστά (Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί στον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, με βάση τους κανονισμούς της ΚΙΟ) ξαναεμφανίστηκαν σε επίσημη διοργάνωση όπου τα αποτελέσματα που έφεραν οι μικροί αθλητές ήταν πολύ ενθαρρυντικά και έδειξαν ότι η προπόνηση και η δουλειά που γίνεται είναι ισάξια με αυτή των υπολοίπων ομίλων.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου είναι ένα ιστορικό σωματείο το οποίο κατά την άποψη μου, πρέπει να διατηρηθεί ψηλά και να μην διαφέρει από τους υπόλοιπους ομίλους. Μας βλέπω στο εγγύς μέλλον με πολλές επιτυχίες στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στην καθιέρωση ενός κοινωνικοπολιτικού χώρου όπου θα προωθείται η ναυτική παιδεία και η ενασχόληση μικρών και μεγάλων με θέματα που περιλαμβάνουν το στοιχείο της θάλασσας.

Μία ιδιαίτερη και παράλληλα ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Για περισσότερες πληροφορίες

τηλ.: 70007884,

facebook: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΦΟΥ,

web: https://paphosnauticalclub.com

 [:]