Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος

Αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους την ώρα που θα είστε εν πλω και καταλύτης για την προστασία σας είναι δύο συστατικά: η πρόληψη και η ψυχραιμία.

Τι είδους πρόληψη θα αναρωτηθείτε… μα φυσικά η τήρηση των κανόνων ασφαλείας! Εάν είμαστε σωστά προφυλαγμένοι και δίνουμε προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες, το «κακό» δεν θα συμβεί ποτέ.

Ωστόσο, θα σας παραθέσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε μια επικίνδυνη κατάσταση.

Πιθανοί παράγοντες πρόκλησης φωτιάς:

  1. Το βραχυκύκλωμα είναι μια πολύ συνηθισμένη αιτία πυρκαγιάς, η οποία οφείλεται συνήθως σε φθαρμένο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Οι μπαταρίες είναι ένα από τα κυριότερα σημεία που μπορούν να πυροδοτήσουν κάτι τέτοιο. Εάν, για παράδειγμα, δεν είναι καλά σφιγμένοι οι πόλοι της μπαταρίας, μπορούν με την τριβή να πυροδοτήσουν μια φλόγα. Σημαντικό, λοιπόν, είναι να μην είναι φθαρμένα τα καλώδια, οι μπαταρίες να είναι τοποθετημένες σε ειδικά κουτιά, μακριά από εύφλεκτα υλικά και φυσικά να προσέξουμε να είναι καλά βιδωμένοι οι πόλοι.

 

  1. Επόμενος σύνηθες τόπος για τη δημιουργία ενός σπινθήρα, και κατ’ επέκταση φωτιάς, είναι τα ρεζερβουάρ. Ο λόγος είναι, ότι εξαιτίας των κατασκευαστών των πολυεστερικών που υποστηρίζουν, ότι δεν είναι απαραίτητη η γείωση στα ρεζερβουάρ, επειδή δεν έχουν επαφή με μέταλλα και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, πολλοί αμελούν να κάνουν την απαραίτητη σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας γείωση. Εσείς για να είστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση μπορείτε να έχετε το «κεφάλι σας ήσυχο», φωνάζοντας έναν καλό ηλεκτρολόγο, ώστε να έχετε πάντα γειωμένο το ρεζερβουάρ σας.

Σημειωτέον, ότι εξίσου σημαντικό σε σχέση με τα ρεζερβουάρ είναι να ελέγχετε πάντα ότι είναι σε καλή κατάσταση τα φλοτέρ και οι φλάντζες τους, καθώς και οι τάπες και οι σωλήνες εξαγωγής των αναθυμιάσεων.

3. Πολλά ατυχήματα έχουν συμβεί στις κουζίνες των σπιτιών μας, μην εκπλαγείτε λοιπόν για την τρίτη στην κατάταξη πιθανή αιτία πυρκαγιάς, που πρόκειται για τα κουζινάκια υγραερίου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος

Το αέριο είναι πιο εύφλεκτο και από την βενζίνη, και γι’ αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη και έκρηξη. Εάν λοιπόν διαπιστώσετε κάποια διαρροή (μυρωδιά έντονη υγραερίου) πρέπει να κλείσετε αμέσως την μηχανή και το γενικό διακόπτη ρεύματος, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσετε να δημιουργηθεί σπινθήρας από κάποια συσκευή. Σχεδόν αυτονόητο θεωρούμε ότι δεν θα ήταν η κατάλληλη ώρα, για να ανάψετε ένα τσιγάρο!

Το ίδιο ισχύει και για τις κουζίνες που λειτουργούν με βενζίνη. Απλά εδώ θα πρέπει να έχετε το κουράγιο να αδειάσετε το ταμπούκι με πανιά ή βέτεξ, αφού πρώτα έχετε ρίξει νερό για να αραιώσετε τη βενζίνη. Έπειτα αφήνετε το ταμπούκι ανοικτό αρκετή ώρα, μέχρι να φύγει η μυρωδιά της βενζίνης.

Τρόποι αντιμετώπισης:

  1. Οι πυροσβεστήρες είναι η άμεση αντίδραση… στη δράση της φωτιάς. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επισημάνουμε, ότι υπάρχουν πολλών ειδών πυροσβεστήρες, καθένας ειδικός για το είδος της φωτιάς που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Έτσι έχουμε για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από εύφλεκτα υγρά όπως πετρέλαιο, λάδι, οινόπνευμα ή μπογιά τον πυροσβεστήρα που έχει ως βασικό κατασβεστικό υλικό τον αφρό και το διοξείδιο του άνθρακα.

Στις πυρκαγιές που καίγονται υλικά στα οποία (ανάμεσα τους ή κοντά τους ή μέσα τους) βρίσκεται και ηλεκτρικό ρεύμα αποκλείονται κατασβεστικά υλικά που είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είναι το νερό και ο αφρός. Αυτό όχι μόνο για να αποφύγουμε τα βραχυκυκλώματα στα μέρη ή στις συσκευές που υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά κυρίως για να αποφύγουμε τη θανατηφόρο ηλεκτροπληξία. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε πυροσβεστήρα με διοξείδιο του άνθρακα.

Εξυπακούεται, λοιπόν, η κατοχή αυτών των πυροσβεστήρων. Εκτός αυτού όμως μεγάλη σημασία έχει και το μέρος που τους τοποθετούμε. Το πιο ασφαλές θα ήταν να υπάρχουν σε τρία καίρια σημεία, ένας στην πρύμνη, ένας στην πλώρη και ένας στη μέση, έτσι ώστε όπου και να ξεσπάσει η πυρκαγιά να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτούς.

  1. Το νερό μόνο του είναι αποτελεσματικό στις περιπτώσεις που καίγονται στέρεα υλικά, όπως χαρτί, ύφασμα, ξύλο, ακόμη και λάστιχο.

3. Αναφορικά με τις πυρκαγιές που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την βενζίνη, πρέπει να θυμάστε ότι τροφοδοτούνται από το οξυγόνο. Κοινώς, εάν δείτε να βγαίνουν καπνοί από το μηχανοστάσιο ή ένα ταμπούκι δεν πρέπει να ανοίξετε απότομα την πόρτα ή το καπάκι αντίστοιχα. Η πιο συνετή στάση είναι να ανοίξετε μια μικρή χαραμάδα και να ψεκάζετε, ώσπου να κατευνάσετε τη δύναμη της φωτιάς και έπειτα να επιτεθείτε στο κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος

Μία ακόμη λύση για τα ταμπούκια, που αφορά στην πρόληψη, είναι να έχετε δημιουργήσει μικρές τρύπες στα ταμπούκια, που θα τις ταπώσετε με ελαστικά καπάκια. Έτσι στη περίπτωση φωτιάς, αφαιρείτε απλά τις τάπες και ψεκάζετε από εκεί.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος

Των φρονίμων τα παιδιά…

Εάν, «ω μη γένοιτο», η πυρκαγιά έχει κυριαρχήσει και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να την κατασβήσετε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να εγκαταλείψετε το σκάφος σας εγκαίρως.

Πρωταρχικά πριν ακόμη πηδήξετε στην θάλασσα θα πρέπει οπωσδήποτε να πατήσετε το κουμπί distress στο VHF για να έρθει βοήθεια. Επίσης να έχετε φορέσει σωσίβιο για να αντέξετε όσο το δυνατόν περισσότερο στην παραμονή σας στη θάλασσα. Μαζί σας θα πάρετε και το ειδικό αδιάβροχο τσαντάκι εκτάκτων περιπτώσεων που θα περιλαμβάνει ξηρά τροφή, νερό, φορητό VHF, ακόμη και GPS.

Τέλος, μην ξεχάσετε να κάνετε το άλμα σας στην θάλασσα από την πλευρά που χτυπάει το σκάφος ο καιρός, για να απομακρυνθεί όσο πιο σύντομα γίνεται από κοντά σας. Στην αντίθετη περίπτωση θα έχετε ένα φλεγόμενο σκάφος να έρχεται συνεχώς καταπάνω σας.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ένα σκάφος