Το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο

Το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας του σήμερα και του αύριο παρουσίασε ο Διευθυντής του Λιμανιού Λάρνακας Πάρης Δημητρίου, σε συνέδριο που διοργάνωσε το υφυπουργείο τουρισμού στην Λεμεσό με θέμα ««Navigate through the cruise industry».

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται στον αναδυόμενο κλάδο της κρουαζιέρας και της αβεβαιότητας που προκαλεί η κρίση με τον πόλεμο στο Ισραήλ,  ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και δεδομένων των γεωπολιτικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στο συνέδριο του υφυπουργείου τουρισμού, συμμετείχαν ξεναγοί, τουριστικοί πράκτορες και αρμόδιοι του κλάδου της κρουαζιέρας φορείς.

Ο Πάρης Δημητρίου ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως αφετηρία και σταθμός μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και τις διευκολύνσεις τις οποίες μπορούν να απολαύσουν  με την άφιξη τους οι τουρίστες, όπως και τις εκδρομικές και άλλες εμπειρίες που μπορούν να έχουν στην πόλη και την ορεινή Λάρνακας, με τη συνεργασία όλων των φορέων.

Αναφέρθηκε εκτενώς στις προσφερόμενες υπηρεσίες του λιμανιού, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης της Λάρνακας και υπογράμμισε ότι, “H προσφορά καλύτερων υπηρεσιών και καινοτόμων ιδεών είναι από τους κυριότερους στόχους μας, ως διαχειριστής του λιμανιού της Λάρνακας”.



Μπορεί τόνισε ο κύριος Δημητρίου, ο τουρισμός κρουαζιέρας να ξεκινά και να τελειώνει στα λιμάνια, ωστόσο αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι η εμπειρία του επισκέπτη στο διάστημα αυτό και συμπλήρωσε ότι, “είναι αυτό που πρέπει να εξερευνήσουμε, με τη συνένωση δυνάμεων, ώστε να στηρίξουμε τη βιομηχανία και να λειτουργούμε προληπτικά στις προκλήσεις”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νέο τερματικό σταθμό του Λιμανιού, έργο το οποίο περιλαμβάνεται στην Α’ φάση εργασιών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027. Ο νέος τερματικός σταθμός θα συνδέεται με τον παραλιακό δρόμο που θα οδηγεί στις Φοινικούδες για τη ευκολία των επιβατών που θα επισκέπτονται την Λάρνακα. Ο σύγχρονος σχεδιασμός θα ενσωματώνει εξελιγμένη τεχνολογία και καινοτόμες υποδομές για υποδοχή υπερσύγχρονων κρουαζιερόπλοιων, καθώς επίσης την βελτιστοποίηση των λειτουργιών για την ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.