Στην Πολωνία η Εθνική ομάδα optimist

Στην Πολωνία η Εθνική ομάδα optimist

Στην Πολωνία η Εθνική ομάδα optimist Στην Πολωνία η Εθνική ομάδα optimist
Η διεθνής εκπροσώπηση της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Κυπριακής ιστιοπλοΐας γενικότερα, συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του Αυγούστου.
Σειρά τώρα παίρνει η Εθνική ομάδα στην κατηγορία optimist, που μετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην πόλη Dziwnów, στην Πολωνία από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015.
Την ομάδα αποτελούν οι Πάνος Κωνσταντίνου (ΝΟΑ), Σταύρη Τοτού (ΝΟΑ), Ανδρέας Χριστοδουλίδης (ΝΟΑ), Απόστολος Αποστολίδης (ΝΟΛ) και Παναγιώτης Χατζηαναστασίου (ΝΟΛΑ).
Γνώση και στόχος
Ο Ελλαδίτης προπονητής της ομάδας, Κώστας Γναφάκης, σχολιάζει τη συμμετοχή, που σημειωτέον είναι η πρώτη σε τέτοιο επίπεδο από τη συγκεκριμένη κατηγορία: «Πάμε στην Πολωνία, με διάθεση, ζήλο και όρεξη. Έχουμε προπονηθεί κατάλληλα. Κάναμε έξι μέρες την εβδομάδα προπόνηση σε τετράωρη βάση. Μειονέκτημα μας, το ότι πάμε στην Πολωνία με ενοικιαζόμενα σκάφη. Η διαφορά με προηγούμενες αποστολές είναι το ότι αυτήν τη φορά μετέχουμε ως ομάδα, ενώ τις προηγούμενες φορές μετείχαμε ως μονάδες. Ο στόλος της κατηγορίας optimist στην Κύπρο αποτελείται από 55 σκάφη. Πάμε σε μια παγκόσμια διοργάνωση, με περίπου 400 συμμετοχές. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε το επίπεδο που θα συναντήσουμε. Στόχος μας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η συμμετοχή αυτή είναι μέρος μιας εξόρμησης για συμμετοχή σε ψηλού επίπεδου διεθνείς αγώνες. Και κάτι πιο γενικό. Θέλω να τονίσω ότι η Κύπρος είναι ένας εξαιρετικός ιστιοπλοϊκός πρoορισμός. Μέσα από τις συμμετοχές αυτές, γίνεται ακόμη πιο γνωστή ιστιοπλοϊκά».
Η αποστολή αναχώρησε την Τρίτη (25 Αυγούστου).
ΦΩΤΟ: Οι νεαροί ιστιοπλόοι με τον προπονητή τους.

http://cysaf.org.cy/?lang=en