2023 Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C.

2023 Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C.

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη 2η διοργάνωση του 2023 Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C.  Η Οργανωτική Επιτροπή του R.O.C. βάζει τις τελευταίες πινελιές στις προετοιμασίες, με τους ιστιοπλόους να έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στο νησί.  Η 12η Νοεμβρίου είναι η επίσημη ημέρα άφιξης με την Τελετή Έναρξης στις 13/11, στις 19:00 και πρώτη ημέρα αγώνων, η Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στις 11:00.

 

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, η 2η διοργάνωση του Chesva 2.0 Regatta of Champions είναι προ των πυλών.  Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει τους 45 καλύτερους ιστιοπλόους του κόσμου για το 2023, στην κατηγορία Optimist, μαζί με τους καλύτερους προπονητές της χρονιάς.

 

Όλες οι Ήπειροι εκπροσωπούνται στον Αγώνα, με 29 αγόρια και 16 κορίτσια από 18 χώρες, καθώς και 25 προπονητές από 13 χώρες.  Όλοι τους προσδοκούν για τον τίτλο του The R.O.C. – του πρωταθλητή των πρωταθλητών για το 2023, μαζί με Βραβεία Ακαδημαϊκών Υποτροφιών, ύψους 40.000€. Η Regatta Of Champions, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο ύπαρξης, να γίνει ίσως το μεγαλύτερο Optimist Event του κόσμου με κατασκευαστές, ιστιοπλόους, προπονητές και γονείς να αγκαλιάζουν την εκδήλωση που έχει ως μοναδικό στόχο την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ των Ιστιοπλόων, Προπονητών και Γονέων, στις προσπάθειές τους να φτάσουν στην ελίτ κατηγορία ιστιοπλόων, στην κλάση των Optimist.



«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να συνεχίσουμε την διοργάνωση του R.O.C. προωθώντας το και επεκτείνοντας το σε ένα Class-Act Event της κατηγορίας Optimist, ανά το παγκόσμιο, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.  Η επιτυχία μας βασίζεται κυρίως στους Συνεργάτες μας που πίστεψαν και επένδυσαν στην ιδέα μας καθώς και στους Ιστιοπλόους, τους Προπονητές και τους Γονείς που αγκάλιασαν και αντιλήφθηκαν  τον ούριο άνεμο στην κατηγορία των Optimist.  Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ και πέραν από τα υψηλά πρότυπα που θέσαμε στην περσινή χρονιά. Έχουμε μεγάλο σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους και οργανισμούς που ενστερνίστηκαν την ιδέα και συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτήν, δήλωσε ο Πρόεδρος του The R.O.C. και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, κ. Στέλιος Χαραλάμπους».