ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ι. ΚΕΡΚΕΖΟΥ- Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ 420

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ι. ΚΕΡΚΕΖΟΥ- Δ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ 420

 

 

Με μία μόλις ιστιοδρομία ξεκίνησε στο Αλικάντε της Ισπανίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας 420. Η Ελλάδα συμμετέχει με 12 σκάφη σε τρεις κατηγορίες.

 

Στις γυναίκες αγωνίζονται οι πρωταθλήτριες Ευρώπης της Πολωνίας για το 2023 Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη. Οι αθλήτριες του Ι.Ο.Π. ήταν οι  μόνες από την ελληνική ομάδα που έτρεξαν την μοναδική κούρσα που έγινε σε όλες τις κατηγορίες και έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα. Με το καλημέρα πήραν την 1η θέση μεταξύ 58 σκαφών από 17 χώρες.

 Στα 420 men/mixed θα τρέξουν οι ασημένιοι πρωταθλητές Ευρώπης του 2023 Δημήτρης Μπήτρος – Κλειώ Σουλιώτη (Ι.Ο.Π.) και οι Νικήτας Μελισσαράτος – Παναγιώτης Μυλωνάς (Ν.Ο.Τ.Κ./Ν.Ο.Π.Φ.),  Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής (Ι.Ο.Π.), Σπύρος Λώλης – Απόστολος Τζουβάρας (Ν.Ο.Τ.Κ.), Παναγιώτης Σωτηρίου – Φίλιππος Κουλούρης (Ι.Ο.Π./Ν.Ο.Τ.Κ.).

 

Στα 420 U17 θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2023 Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος – Ιον Σταμάτιος Στροματιάς (Ι.Ο.Π./Ν.Ο.Ε.), οι Ελένη Χλόη Νόρτον – Κωνσταντίνος Οδυσσέας Πηγής (Ν.Ο.Τ.Κ.), Αθανάσιος Λαχάνης – Σωκράτης Χαμαριάς (Ι.Ο.Π. ), Αχιλλέας Κουλούρης – Φεβρωνία Μπουζάνα (Ν.Ο.Τ.Κ.), Αλέξανδρος Πιπεράκης – Ιάσων Ξύπας (Ν.Ο.Π.Φ.) και οι πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2023 στα κορίτσια Δανάη Μιράντα Αγγελοπούλου-  Γεωργία Φαβίου (Ι.Ο.Π).

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ