OPTIMIST ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

OPTIMIST ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

OPTIMIST ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Κωνσταντίνου Χανιώτη

Ένα βιβλίο που κάθε νέος και παλιός ιστιοπλόος πρέπει να έχει διαβάσει.

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Χανιώτης
Έκδοση: 2012

Το βιβλίο αναγράφει λεπτομερώς την ιστορία του σκάφους, την περιγραφή και την ονοματολογία του, το τριμάρισμα, την τακτική αγώνων, την συντήρησή του και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι μικροί αθλητές.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα του βιβλίου

Κωνσταντίνος Ι. Χανιώτης

OPTIMIST ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΓεννήθηκε στις 10/09/1982 στην Αθήνα και από τα πρώτα του παιδικά χρόνια η αγάπη του για το υγρό στοιχείο ήταν φανερή.

Έτσι σε ηλικία 8 ετών με την παρότρυνση του πατέρα του ξεκίνησε το άθλημα της ιστιοπλοΐας το οποίο και τον κέρδισε από την πρώτη μέρα που τιμόνεψε το optimist.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην ιστιοπλοΐα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω σε θέματα οργάνωσης, διεξαγωγής και τακτικής αγώνων.

οι σημαντικές αθλητικές του διακρίσεις ξεκίνησαν το 199 με την 3η νίκη σκάφων Laser rdl στους Βαλκανικούς αγώνες της Ρουμανίας.

Η πορεία του συνεχίστηκε με πολλές   διακρίσεις  πρώτης ή δεύτερης νίκης στην ίδια Κατηγορία σε Πανελληνίους Και Βαλκανικούς αγώνες. ‘Έχει συμμετοχή Και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά Και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Laser, Lightning, )24, Platu 25 Και σκαφών ανοικτής Θαλάσσης.

Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδος της Ιστιοπλοΐας. ‘Έχει συμμετάσχει στου αγώνες της Louis Vuitton Pacific Series (L.V.P.S) με σκάφη τύπου America’s Cυρ με OPTIMIST ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥτην ομάδα του Greek Challenge.’Έχει διατελέσει προπονητής σε Optimist, Laser Και στην Κατηγορία Sonar των  Α.Μ.Ε.Α. Κατά τη διάρκεια της προπονητικής του σταδιοδρομίας, οι αθλητές του διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς Και Παγκόσμιους αγώνες.

 

 

 

Πρόλογος από τον

Ι.ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ  Πρόεδροs Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ.

OPTIMIST ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥΗ κλάση των σκαφών “ΟΡΤΙΜΙSΤ” είναι η πιο μεγάλη και σημαντική από όλεs τιs κλάσεις τηs Ιστιοπλοΐαs. Σε αυτήν πρωτομπαίνουν τα παιδιά από επτά ετών, ηλικία κατάλληλη  να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη Θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και να συνεχίσουν μέχρι τα δεκαπέντε τους. Δεν διδάσκονται μόνο το άθλημα και την αγάπη για τη φύση, αλλά διαμορφώνουν το χαρακτήρα τουs και γίνονται ικανά να αντεπεξέλθουν στις οποιεσδήποτε δυσκολίες, αφού ω κυβερνήτες των μικρών σκαφών μαθαίνουν να παίρνουν στα χέρια τουs την τύχη του σκάφουs τουs και αργότερα την ίδια τη ζωή τουs. 0 Π.Ο.Ι.Α.Θ. πάντα πρωτοπόροs στην εκπαιδευτική προσπάθεια για την ανάπτυξη και διάδοση τηs ιστιοπλοΐας και σε συνέχεια όλων των προηγούμενων εκδόσεών του, παρουσιάζει το βιβλίο “ΟΡΤΙΜΙSΤ – Το σκάφοs του μικρού καπετάνιου”. Τα περιεχόμενα του βιβλίου αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστορία του σκάφουs, την περιγραφή και την ονοματολογία του, το τριμάρισμα, την τακτική αγώνων, τη συντήρησή του και τέλος στην κατάλληλη διατροφή των μικρών αθλητών. Το βιβλίο είναι χρήσιμο τόσο για τουs μικρού ιστιοπλόους όσο και για τουs προπονητές των Ομίλων, αφού τουs υπενθυμίζει Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχημένη εκμάθηση του σκάφουs. Η διάθεσή του είναι δωρεάν και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει αποτελεσματικά, όπως και οι προηγούμενεs εκδόσεις, στη μεγαλύτερη διάδοση τηs ιστιοπλοΐας και στην αγάπη των παιδιών για το άθλημα Πανελλαδικά. Ευχαριστούμε όσουs συνέβαλαν στην παρούσα έκδοση και ιδιαίτερα εκείνους που με τιs υποδείξειs τουs βοήθησαν στην αρτιότερη ανάπτυξη των Θεμάτων.

Στουs αγαπημένουs μικρούs μαs φίλουs, ευχόμαστε καλά Πανιά και Επιτυχία στη ζωή τουs.

Ι.ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ  Πρόεδροs Δ.Σ. του Π.Ο.Ι.Α.Θ.

http://www.horc.gr/horceditions

https://www.youtube.com/c/CyprusSailingTV

Διαβάστε επίσης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.