Πανέτοιμος για το Πανευρωπαϊκό ο Κοντίδης

Πανέτοιμος για το Πανευρωπαϊκό ο Κοντίδης

 

Στο Γκντανσκ της Πολωνίας αρχίζει την Πέμπτη (08/10) το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με τη συμμετοχή του Κύπριου Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη. Ο 30χρονος ιστιοπλόος βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες στην Πολωνία όπου προετοιμάστηκε εντατικά για αυτό τον αγώνα. Ο Παύλος είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2018, ενώ έναν χρόνο πριν ήταν τρίτος στην ίδια διοργάνωση.

 

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 επρόκειτο να γίνει στην Αθήνα, όμως μεταφέρθηκε στο Γκντανσκ καθώς ήταν δύσκολο να διοργανωθεί στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 134 αθλητές, 119 εκ των οποίων είναι Ευρωπαίοι, ενώ λόγω των περιοριστικών μέτρων μόλις 15 είναι οι διαγωνιζόμενοι της Ανοικτής κατηγορίας οι οποίοι προέρχονται από τρίτες χώρες.

 

Φέτος, μεταξύ άλλων, δεν συμμετέχουν οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί οι οποίοι παραδοσιακά λάμβαναν μέρος στη διοργάνωση, παρότι τα αποτελέσματά τους δεν υπολογίζονταν για την κατάταξη του Πανευρωπαϊκού. Από πλευράς Ευρωπαίων άπαντες δηλώνουν παρόντες, με τους βασικούς αντιπάλους του Παύλου – από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Ουγγαρία και Ρωσία – να βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης.

 

«Έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό τον αγώνα. Είναι ο τέταρτος αγώνας για το 2020 μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Φεβρουάριο, τη Mornareva Regatta και το Μάρτιο και το Εθνικό Πρωτάθλημα της Κροατίας το καλοκαίρι. Τον περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία» λέει ο Παύλος, ο οποίος τους τελευταίους επτά μήνες – με εξαίρεση ένα δεκαήμερο το καλοκαίρι που επισκέφθηκε την Κύπρο – βρίσκεται διαρκώς στο Σπλιτ της Κροατίας όπου προπονείται, ουσιαστικά αποκλεισμένος λόγω του κορωνοϊού.

 

Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2020 η ΟΠΑΠ Κύπρου, η RCB Bank, η Πετρολίνα και το Ίδρυμα Λεβέντη. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.

 

Περισσότερα στο www.pavloskontides.com και στο www.facebook.com/PavlosKontidesOfficial.

Βρείτε μας και στο YouTube