ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

 

ΟΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΤΩΝ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ, ΛΕΙΖΕΡ ΡΑΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΦΙΝΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ WORLD SAILING ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΛΑΣΕΙΣ

 

Παταγώδης είναι η αποτυχία του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου της Μασσαλίας. Στα Λέιζερ Στάνταρντ έχουν δηλώσει συμμετοχή μόλις 7 σκάφη, στα Λέιζερ Ράντιαλ 8 ( λογικά η Καραχάλιου δεν πήγε να τρέξει) και στα ΦΙΝΝ  12, όταν μόνο σε ένα απλό προπονητικό καμπ στο «Athens International Sailing Center» βρίσκονται από 20 μέχρι και 30 σκάφη!

 

Είναι προφανές ότι με αυτή τους τη στάση οι αθλητές θέλουν να δείξουν στην διοργανώτρια world sailing την απογοήτευσή τους για το κομφούζιο που επικρατεί με την κατάργηση των μονοπωλίων, τις αλλαγές των κλάσεων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και τα πανάκριβα νέα σκάφη με τα υλικά τους.

 

Η αδιαφορία των αθλητών και ιδιαίτερα όλων των μεγάλων ονομάτων για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου είναι η πιο δυνατή απάντηση στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, οι αποφάσεις της οποίας οδηγούν το άθλημα να μετατραπεί σε κλειστό κλαμπ λίγων και πλουσίων.

 

Από ελληνικής πλευράς στη Μασσαλία βρίσκονται 6 ιστιοπλόοι μας. Οι

 Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός και Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου (470), ο

Α. Μπουγιούρης (Λέιζερ Στάνταρντ) και ο Β. Κοκκαλάνης (RSX).

 

 

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ TORNADO

 

Στο Ρίμινι της Ιταλίας από 5 έως 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί το ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tornado. Θα εκπροσωπηθούμε με δύο σκάφη. Τους Ιορδάνη Πασχαλίδη – Βησσαρίων Παππά και τους Νίκο Μαύρο – Περικλή Αϊδινίδη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αθλητών μπορείτε να τα δείτε στο site της ομοσπονδίας ( www.eio.gr).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ