Σημαντικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Νέων της Πορτογαλίας

Σημαντικές διακρίσεις στο Παγκόσμιο Νέων της Πορτογαλίας

 

Μετά από μία βδομάδα (13 μ3 20 Αυγούστου) έντονου συναγωνισμού ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ILCA 4 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

 

Αρκετά έντονη ήταν η κυπριακή συμμετοχή με συνολικά επτά ιστιοπλόους μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες μερικοί εξ αυτών.

 

Στα αγόρια όπου συμμετείχαν συνολικά 272 ιστιοπλόοι, είχαμε τρεις κυπριακές συμμετοχές. Ο Φεοντόρ Ζουμπόφσκι τερμάτισε στην 19η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ήταν 6ος στην κατηγορία κάτω των 16. Πολύ καλή παρουσία και από τον Αιμίλιο Ποέρο που βρέθηκε στην 24η θέση και ήταν 9ος

κάτω των 16. Τέλος, ο Στέφανος Αντρέου ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του στην 211η θέση.

 

Στα κορίτσια είχαμε συνολικά τέσσερις συμμετοχές ανάμεσα σε 154 ιστιοπλόες. Η Ανδριανή Γεωργίου είχε το υψηλότερο πλασάρισμα μιας και βρέθηκε στην 57η θέση, η Αναστασία Αθανασιάδου ήταν 95η στη γενική κατάταξη και 35η κάτω των 16, η Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ 97η και η Άντρεα Παπάζογλου στην 108η θέση και 39η κάτω των 16.

 

Σαφώς ξεχωρίζουν οι επιτυχίες στα αγόρια των Ζουμπόφσκι και Μποερό. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια στη Βιλαμούρα.

 

Νωρίτερα τον Ιούλιο είχαμε και την συμμετοχή του Ανατόλι Ζουμπόφσκι στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist στη Δανία, όπου κατέλαβε την 113η θέση, έχοντας και μία εξαιρετική κούρσα τερματίζοντας στην 8η θέση.