ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤO ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RSX

 

Όλα είναι έτοιμα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας για να ξεκινήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης RSX. Η πρώτη ιστιοδρομία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη με τις καιρικές συνθήκες να είναι αρκετά καλές για ιστιοπλοΐα.

 

Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατηγορία γυναικών, δεδομένου ότι από αυτόν τον αγώνα θα προκύψει μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι χώρες που διεκδικούν το ολυμπιακό εισιτήριο είναι οι Ελλάδα, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Λευκορωσία, Ουκρανία και η Πορτογαλία αν, τελικά, εκπροσωπηθεί.

 

Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΙΟ και επικύρωση της γενικής συνέλευσης της ομοσπονδίας το 2019 η αθλήτρια που θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση θα είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

 

Στην Πορτογαλία θα αγωνιστούν οι Αγγελική Σκαρλάτου, Κατερίνα Δίβαρη και Ιωάννα Σίρτη, ενώ στους άντρες θα τρέξουν ο Βύρωνας Κοκκαλάνης (έχει πάρει την πρόκριση για το Τόκιο εδώ και πολύ καιρό) και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο.

 

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ