Θρίαμβος για την Μακρή! Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο…

Θρίαμβος για την Μακρή! Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο...

Θρίαμβος για την Μακρή! Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο…

 

Μεγάλη στιγμή για την κυπριακή ιστιοπλοΐα και την Μαριλένα Μακρή η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser Radial το οποίο ολοκληρώθηκε στο Σακαϊμινάτο της Ιαπωνίας (18 με 24 Ιουλίου).

Συνολικά από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα μοιράζονταν 10 νέες κάρτες και η Μαριλένα Μακρή κατάφερε να εξασφαλίσει τη 10η κάρτα με 252 βαθμούς ποινής, έναντι 253 της Ισαμπέλα Αγουέρο από την Γουατεμέλα.

Η τελευταία Ολυμπιακή κάρτα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και η Μαριλένα Μακρή κατάφερε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να πετύχει τον μεγάλο της στόχο. Πρόκειται για ένα πραγματικό θρίαμβο για ένα κορίτσι που καλά-καλά δεν έχει συμπληρώσει τα 17 της χρόνιας και θα βρεθεί στα νερά του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020 για να μας αντιπροσωπεύσει στην κατηγορία Laser Radial γυναικών.

Μετά τον Παύλο Κοντίδη γίνεται η δεύτερη που εξασφαλίζει θέση για τους Ολυμπιακούς. Οι υπόλοιπες εννέα χώρες που έκλεισαν θέση στην Ιαπωνία και τους Ολυμπιακούς αγώνες είναι οι ακόλουθες: Κροατία, Λιθουανία, Αργεντινή, Λευκορωσία, Αυστρία, Ουρουγουάη, Ρωσία, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία.

Ο πρόεδρος της ΚΙΟ, κ. Γιάννος Φωτίου και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συγχαίρουν την Μαριλένα Μακρή, τον προπονητή της Χάρη Τσώλη και όλους όσους συνέβαλαν για να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία. Νιώθουμε τεράστια περηφάνια που μία ακόμη ιστιοπλόος μας καταφέρνει κάτι τόσο σπουδαίο.