Το 2022 Chesva Regatta of Champions – The R.O.C.

Το 2022 Chesva Regatta of Champions – The R.O.C.

Μετά από αρκετά χρόνια μελέτης των ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων στην κατηγορία Optimist σε όλο τον κόσμο, τις αλλαγές στην ιστιοπλοΐα και τη γρήγορη μετάβαση σε έναν τεχνολογικό αγώνα που κατά κάποιον τρόπο τοποθέτησε τους ιστιοπλόους και τους προπονητές σε δευτερεύουσα μοίρα, ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου και η εταιρεία Chesva 2.0 συνεργάζονται για να διοργανώσουν το Πρώτο Πρωτάθλημα Πρωταθλητών.

 

Το 2022 Chesva Regatta of Champions – The R.O.C., αποτελεί αποτέλεσμα τετραετής προσπάθειας, που τελικά έφτασε στη φάση υλοποίησης.  Οι δύο εταίροι δούλεψαν μαζί και δημιούργησαν ένα είδος διοργάνωσης, που δεν έχει γίνει ποτέ πριν.  Μια διοργάνωση που μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, σε οποιαδήποτε χώρα και σε οποιοδήποτε όμιλο, χρησιμοποιώντας τους χορηγούς και τα πρότυπα των διοργανωτών. Προγραμματισμένο εντός του Νοεμβρίου 2022, οι 35 κορυφαίοι οπτιμίστες από όλο τον κόσμο θα προσκληθούν στο The R.O.C.  Εφαρμόζοντας μια φόρμουλα δυσκολίας, θα σταλούν προσκλήσεις στους κορυφαίους ιστιοπλόους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος IODA, καθώς σε όλα τα Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα IODA (Ευρωπαϊκό, Βόρειας & Νότιας Αμερικής, Ασιατικό και Ωκεανίας, και Αφρικανικό).  Τουλάχιστον το 20% των προσκλήσεων θα απευθύνεται σε κορίτσια.  Εάν κάποιο Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί πριν από το R.O.C., προσκλήσεις θα σταλούν σε δικαιούχους ιστιοπλόους από την ίδια ηπειρωτική χώρα, του προηγούμενου έτους.

 

Όλες οι προσκλήσεις θα αποστέλλονται μέσω των Εθνικών Ομοσπονδιών και θα απευθύνονται σε συγκεκριμένους ιστιοπλόους.  Εάν οι προσκεκλημένοι ιστιοπλόοι δεν μπορούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση, τότε η πρόσκληση θα μεταφέρεται στον επόμενο ιστιοπλόο της κατάταξης.  Επιπλέον, θα υπάρχουν 5 Wild Cards που θα μπορούν οι ιστιοπλόοι να διεκδικήσουν κατά τη διάρκεια του 2022.  Το ένα Wild Card θα πηγαίνει πάντοτε στον Εθνικό Πρωταθλητή της χώρας που φιλοξενεί τη διοργάνωση.  Τα υπόλοιπα 4 θα χωριστούν είτε σε 2 ιστιοπλοϊκές κατασκηνώσεις με τους 2 κορυφαίους νικητές κάθε κατασκήνωσης να παίρνουν τις προσκλήσεις, είτε μέσω υφιστάμενων διεθνών αγώνων που διοργανώνονται ανά τον κόσμο.  Μόλις προσκληθεί και σχηματιστεί ο στόλος, το 1ο Πρωτάθλημα των Πρωταθλητών θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, Κύπρο.  Η διοργάνωση θα διαρκέσει μια εβδομάδα με 4-5 αγωνιστηκές ημέρες, και πληθώρα εκδηλώσεων.

 

Οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι και προπονητές θα κυνηγήσουν το Κύπελλο των Πρωταθλητών, αλλά κυρίως ένα χρηματικό έπαθλο υποτροφιών 40.000€ που θα απονεμηθεί στους 12 κορυφαίους ιστιοπλόους υπό τη μορφή υποτροφιών για ακαδημαϊκές δαπάνες και στους 3 πρώτους προπονητές υπό τη μορφή των βραβείων.

 

Το κόστος συμμετοχής θα καλύψει την εγγραφή, τη διαμονή, τα γεύματα και τη ναύλωση σκαφών και θα καλύπτει το πραγματικό κόστος.  Φουσκωτά σκάφη (ένα ή δύο) θα φιλοξενήσουν όλους τους προπονητές.  Θα είναι ωστόσο διαθέσιμη προαιρετική ενοικίαση φουσκωτών σκαφών, ανά προπονητή.

 

Όλες οι λεπτομερείς πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της Προκήρυξης Αγώνα που θα δημοσιευτεί όχι μετά τις 31 Ιανουαρίου 2022, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.regattaofchampions.com.

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου και η εταιρεία Chesva 2.0 δεσμεύονται να προσθέσουν αξία στις σημερινές ιστιοπλοϊκές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και να δώσουν στους ιστιοπλόους και τους προπονητές ένα κομμάτι από αυτό που τους αξίζει.

 

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το The R.O.C. και πεπεισμένοι για την επιτυχία και ανταπόκριση από τον ιστιοπλοϊκό κόσμο.

 

Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στον «παράδεισο της ιστιοπλοΐας», τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

Μείνετε συντονισμένοι.