ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ILCA6 ΚΑΙ ILCA7 ΣΤΟΝ Ι.Ο ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

 

Έναν νέο σπουδαίο θεσμό για την ελληνική ιστιοπλοΐα φιλοξένησε ο Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη. Πρόκειται για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα των Ολυμπιακών κατηγοριών ILCA6 και ILCA7 ( πρώην Λέιζερ Ράντιαλ γυναικών και Λέιζερ Στάνταρντ αντίστοιχα) με τη συμμετοχή ιστιοπλόων από όλη τη χώρα εκτός την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πρωταρχικός στόχος της Ομοσπονδίας και των σωματείων με τους προπονητές τους είναι να προσελκύσουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς αθλητές και αθλήτριες στις Ολυμπιακές κλάσεις. Να αναδείξουν ταλέντα στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού περιφερειακής ενίσχυσης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις με υλικοτεχνική υποστήριξη υπέρ των ομίλων και των ιστιοπλόων που ξεχώρισαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και συμμετείχαν σε προπονήσεις και καμπ των Εθνικών ομάδων.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον Γιάννη Μπέη που «έφυγε» αυτήν τη χρονιά και η παρουσία του στην προεδρία του Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη και σε διάφορες θέσεις του Δ.Σ της ΕΙΟ ήταν περισσότερο από σημαντική. Για τον όμιλό του που υπηρέτησε με  πάθος και τον βοήθησε να εξελιχθεί, για την Περιφέρεια του Ευβοϊκού και το άθλημα γενικότερα.

Στα ILCA7 έγιναν 8 ιστιοδρομίες και έλαβαν μέρος 21 σκάφη. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Μάντης του Ν.Α.Ο. Μάτι με 16 βαθμούς και τον ακολούθησαν ο Γιώργος Ζυγούρης του ίδιου ομίλου με 17β. και ο Νικόλαος-Λάμπτης Γαρμπής του Ν.Ο. Αρτέμιδος Σπάτων με 19 βαθμούς.

Στα ILCA6 τα 14 κορίτσια έτρεξαν 7 ιστιοδρομίες και νικήτρια ήταν η Μικαέλα Παναγοπούλου του Ν.Α.Ο. Μάτι με 14 βαθμούς. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Βιολέτα Αντωνοπούλου του Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες με 15β. και την τρίτη η Λουκία Σιδηροπούλου του Ν.Ο. Κατερίνης με 17 βαθμούς.

 

                                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ