2η Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2η Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ

ΣΤΙΣ 27 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ!

 

Μεγάλη διάκριση για την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Στον πίνακα αξιολόγησης μεταξύ των 27 Ομοσπονδιών Ολυμπιακών Αθλημάτων η ΕΙΟ κατέλαβε την 2η θέση. Κι αυτό έχει τεράστια σημασία διότι ξεπέρασε Ομοσπονδίες-μεγαθήρια, όπως είναι του ΣΕΓΑΣ, του Μπάσκετ, του Υγρού Στίβου κι άλλες.

 

Την περασμένη Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου το Υφυπουργείο Αθλητισμού παρουσίασε το πρωτοποριακό σύστημα αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ».

 

Ο «ΧΙΛΩΝ» είναι ένα αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητές τους.

 

 

 

Θεσπίζει μια σειρά κριτηρίων βάσει των οποίων προκύπτει η αξιολόγηση και, εν συνεχεία, συνδέεται και με μέρος της χρηματοδότησής τους.

Από τα βασικότερα κριτήρια αποτελούν οι διακρίσεις  όπου η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κατέλαβε τη 2η θέση στον πίνακα αξιολόγησης .

Κι ενώ ως προς το μέγεθος η ΕΙΟ κατατάσσεται στη 12η θέση, στη συνολική αξιολόγηση η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία καταλαμβάνει την 6η θέση πίσω από Ομοσπονδίες, όπως είναι η Κολυμβητική, ο ΣΕΓΑΣ, το Βόλεϊ, το Μπάσκετ κλπ.

Η διοίκηση της ΕΙΟ, οι όμιλοι-μέλη της και οι ιστιοπλόοι με τους προπονητές τους αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτή την ξεχωριστή διάκριση που τους οπλίζει με μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουν την αποστολή τους και να χαρίσουν στη χώρα μας ακόμη περισσότερες διεθνείς επιτυχίες. 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ