Απάντηση στις απειλές, για επ’ αόριστο κλείσιμο του λιμανιού της Λάρνακας

Απάντηση στις απειλές, για επ’ αόριστο κλείσιμο του λιμανιού της Λάρνακας

 

  • Δίδουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και εξυπηρέτηση των χρηστών της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας.
  • Συντηρούμε τμηματικά την αποβάθρα για να μην παραλύσουν οι εργασίες των ακτοπλόων μίνι κρουαζιέρας.
  • Στα 38 ευρώ το μήνα, η αύξηση για τους ιδιοκτήτες σκαφών 12m.
  • Αδικαιολόγητες οι απειλές να μπλοκάρουν το λιμάνι και να προκαλέσουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου.

 

Με αφορμή τις νέες απειλές των επαγγελματιών ιδιοκτητών σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας και τα παράπονα για αργοπορία της έναρξης της πρώτης φάσης του έργου, η Kition Ocean Holdings, επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με το πώς προχωρούν τα έργα και τις χρεώσεις που αποτέλεσαν αιτία πολέμου “casus belli” για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

 

Εδώ και πολλά χρόνια η Μαρίνα Λάρνακας ήταν υπό τη διαχείριση του κράτους και όλοι απολάμβαναν το προνόμιο να έχουν το σκάφος τους ελλιμενισμένο με ένα ελάχιστο κόστος. Επίσης το χώρο της Μαρίνας απολάμβαναν λίγοι, ενώ σήμερα έγιναν διευθετήσεις για να την επισκέπτονται όλοι. Με την ανάληψη της Μαρίνας από την εταιρεία μας, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και να αναπτύξουμε το έργο βάση της συμφωνίας που έχουμε με την Κυβέρνηση, επωμισθήκαμε τεράστιο κόστος για συντήρηση, ασφάλεια, 24ωρη λειτουργία και εξυπηρέτηση στο χώρο της Μαρίνας. 

Με τον πληθωρισμό και την αναρρίχηση των τιμών, η εταιρεία προχώρησε στην ελάχιστη αύξηση προς τα τέλη ελλιμενισμού, διατηρώντας οικονομική την επιλογή ελλιμενισμού, για τους ιδιοκτήτες σκαφών. Παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης σκάφους 12 μέτρων έχει «επωμισθεί» μία αύξηση των 38,81 ευρώ το μήνα με το συνολικό κόστος για ασφαλή πρόσδεση, φύλαξη και 24ωρη εξυπηρέτηση να ανέρχεται συνολικά στις 2,329 ευρώ ετησίως.

 

Ως εταιρεία και στη βάση της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει με την κυβέρνηση, παραλαμβάνοντας το έργο για την ανάπτυξη και ανάπλαση του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε/αναπαλαιώσουμε την διατηρητέα αποβάθρα. Η ξύλινη αποβάθρα είναι σήμερα επικίνδυνη για χρήση από το κοινό και μέχρι την πλήρη συντήρηση της, ίσως χρειαστεί να κλείσει τελείως σε κάποιο στάδιο, για λόγους ασφάλειας. Στην έναρξη του έργου αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες, καθώς εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μας καθιστούν υπόλογους σε επιπλέον μελέτες και όρους για να προχωρήσουμε. Οι δύο μήνες καθυστέρησης για την οποία κατηγορείται η Kition Ocean Holdings, οφείλεται στο ότι, αρμόδια τμήματα απαιτούσαν μελέτη στατικής αντοχής, αλλά και περιβαλλοντική μελέτη για κάποιο χόρτο που εντοπίστηκε στην αποβάθρα και περεταίρω διερεύνηση για το αν ανήκει σε κάποιο είδος φυτού υπό εξαφάνιση.

 

Επιπρόσθετα, για να βοηθήσουμε τους ακτοπλόους που ζουν και εργάζονται τόσα χρόνια στην αποβάθρα και παρά το ότι, ως εταιρεία δεν είχαμε καμία υποχρέωση να το πράξουμε, επωμιζόμενοι επιπρόσθετο κόστος και με δικό μας ρίσκο και ευθύνη, αποφασίσαμε να συντηρούμε την αποβάθρα τμηματικά αφήνοντας πάντα ένα τμήμα της ανοικτό, παρέχοντας ασφαλή πρόσβαση προς το κοινό και τους τουρίστες, ώστε να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους επαγγελματίες ακτοπλόους. Η απόφαση της εταιρείας είχε ανακοινωθεί από πολύ νωρίς στους ακτοπλόους και όλοι ήταν σύμφωνοι με αυτό.

 

Για καλύτερη επίσης εξυπηρέτηση του κοινού και των πελατών τους, εισηγηθήκαμε και παραχωρήσαμε χώρο στην είσοδο της Μαρίνας για τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων και περιπτέρων για να έχουν μεγαλύτερη προσέλκυση πελατών σε ένα σημείο που εμπίπτει στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και χιλιάδες κόσμου διέρχονται από εκεί καθημερινά. Επιθυμώντας να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο, στην τελευταία μας συνάντηση που είχαμε με τον Παγκύπρια Ένωση Ακτοπλοϊκών,  είχαμε προσφέρει εκπτωτική τιμή τριών μηνών, με την προϋπόθεση επέκτασης της, κάτι που θα αποφασιζόταν από κοινού σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

Προειδοποιούμε για αλυσιδωτές συνέπειες στην εφοδιαστική αλυσίδα και την οικονομία ευρύτερα, αν προχωρήσει μια μικρή μερίδα διαμαρτυρόμενων, στο κλείσιμο του λιμανιού όπως ανακοινώνουν. Κρούουμε τον κώδωνα ότι, οι επιπτώσεις δεν θα είναι μόνο για την εταιρεία, αλλά θα προκύψει ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στην παράδοση – παραλαβή ζωτικών για την οικονομία προϊόντων, των οποίων η τιμή είναι ήδη αυξημένη και πιθανή αργοπορία θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις. Σε καθεστώς απειλών και οι τουριστικές αφίξεις που αναμένει όλη η Λάρνακα , στην περίπτωση που παρεμποδίσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση ή κρουαζιερόπλοια να προσεγγίσουν το λιμάνι, για τα οποία δόθηκαν μάχες για να προσεγγίζουν τη Λάρνακα.

 

Καλούμε την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας, τον Δήμο Λάρνακας, την Βουλή και τις οργανώσεις ΚΕΒΕ – ΟΕΒ, να προχωρήσουν άμεσα στη ρύθμιση των απεργιών ή κινητοποιήσεων σε ουσιώδεις υπηρεσίες, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την ανάπτυξη χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ο κάθε επενδυτής να γίνεται έρμαιο μερίδας πολιτών που διαμαρτύρεται με την κάθε αλλαγή, επειδή επηρεάζονται συμφέροντα.

 

Η Kition Ocean Holdings είναι στη διάθεση όλων των φορέων, ώστε να βρίσκουμε λύσεις εκεί και όπου προκύπτουν προβλήματα. Πρέπει όμως να αποφασίσουν αν επιθυμούν την υλοποίηση του μεγαλεπίβολου έργου, το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως.

 

 

Mε εκτίμηση

 

Kitιon Ocean Holdings

 

 

Kition Ocean Holdings, 6017 Larnaca, Cyprus

T: +357 70077800 | T: +357 24332000 | F: +357 24333330

www.kitionoceanholdings.com

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.