Αυτές τις γιορτές αντί για δώρα δίνουμε αίμα.

Αυτές τις γιορτές αντί για δώρα δίνουμε αίμα.

Με τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας – ΕΚΕΑ, να παρουσιάζουν ελλείψεις σε αίμα εξαιτίας της πανδημίας COVID 19, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα διοργανώσει διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας «Ανοίγουμε πανιά για τη ζωή – Δίνουμε αίμα», το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου (10:00-14:00). Η αιμοδοσία εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

 

Η γραμμή της εκκίνησης για προσφορά ζωής θα δοθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του ΠΟΙΑΘ ενώ η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Είναι η δεύτερη φορά αυτή τη χρονιά που ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πάρει τη «σκυτάλη» της προσφοράς για τη ζωή που εντάσσεται στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά». Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και την αιμοληψία θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Την πρωτοβουλία του ΠΟΙΑΘ στηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά, η Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Σύλλογος πρώην Συμμετεχόντων του Προγράμματος «Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου», η Ελληνική Κλάση Laser, o «Δρόμος Εκεχειρίας», το Connect Your City, η Roes Cooperativa και η εταιρεία Βίκος Α.Ε.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων το ωραιότερο δώρο είναι το δώρο της ζωής προς έναν συνάνθρωπο. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που λόγω της καραντίνας έχουν μειωθεί σημαντικά τα αποθέματα σε αίμα.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/HORC-aimodosia-122020 ή στα τηλέφωνα 2104136353, 6932708404, 6937370070, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του gov.gr είναι πλέον επίσημο ότι από το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, οι Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να μετακινούνται για Αιμοδοσία, είτε με την Βεβαίωση κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών επιλέγοντας τον κωδικό Β1, είτε με την αποστολή SMS με τον κωδικό 1 στο 13033. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

ΠΟΙΑΘ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ©Nikos Alevromytis

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στον χώρο του ΠΟΙΑΘ, θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

 

Γραφείο Τύπου ΠΟΙΑΘ