Cyprus International Sailing Club

Cyprus International Sailing Club

Cyprus International Sailing Club

Ένας νέος ιστιοπλοϊκός όμιλος διμιουργήθηκε φέτος στη Λεμεσό. – Cyprus International Sailing Club (CISC). Η πρόθεση της δημιουργείας αυτής ήταν η επιθυμία της ιστιοπλοϊκής κοινότητας του νησιού που μεγαλώνει συνεχώς. (FB Yachting Group in Cyprus https://www.facebook.com/insailing ). Ένας αριθμός ιστιοπλόων που αποφοίτησαν από σχολές και κατέχουν δίπλωμα κυβερνήτη ή άτομα που έχουν τελειώσει απο τις μικρές κατηγορίες και θέλουν να συνεχίσουν σε πιό μεγάλα σκάφη , δεν μπορούν γιατί η πλειονότητα των σκαφών στην Κύπρο είναι κυρίως ιδιόκτητα και δεν προσφέρετε όμιλος με προπονητές .  Γι’αυτό το λόγο 7 ιστιοπλόοι εν ενεργεία της ιστιοπλοϊκής κοινότητας ένωσαν δυνάμεις και δημιούργησαν την εταιρεία  ‘Insailing FE Ltd’, η οποία έχει γίνει μεταπωλητής των σκαφών FarEast  (official website http://fareastboats.com.cy/ ), επιπλέον έχουν δημιουργήσει ιστιοπλοϊκό όμιλο ο οποίος θα διαχειρίζεται τα σκάφη . Ο όμιλος έχει είδη στη διάθεση του 3 σκάφη.

Cyprus International Sailing Club

 

Τα 2 πρώτα σκάφη του ομίλου είναι είδη δεμένα έξω από τα  TGI Friday‘s  στη Μαρίνα Λεμεσού

Η επιλογή των σκαφών FarEast 28r δεν ήταν τυχαία αφού το σκάφος έχει διακριθεί σε «ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»,  – στην γενική κατηγορία για το 2016 https://www.sailingworld.com/2016-boat-year-fareast-28r?image=0 ,

Cyprus International Sailing Club

Τα Fareast 28R είναι εγκεκριμένα από την παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας (Worldsailing) σαν  «one design class», το 2015 έγινε το πρώτο παγκόσμιο του «World Match Racing Tour» https://youtu.be/3L9X0Qtj6PY και πέρυσι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Σουηδία.  http://fareast28r.com/.

Μεταξύ των αγωνιστικών σκαφών παρόμοιας κατηγορίας όπως Farr30, Farr280, Henderson30, J90, MC31, κλπ., αυτό το μοντέλο είναι το πιο ανταγωνιστικό σε θέμα τιμής/ποιότητας , και έχει κορυφαίο εξοπλισμό της Harken, Selden, Spinlock, όπως και πηδάλιο και καρίνα με ανθρακονύματα.

Στο βίντεο όπου έγινε η πρώτη δοκιμασία των σκαφών στην Λεμεσό μπορεί κάποιος να δει πως με μόνο 12 κόμβους ταχύτητηα αέρα τα σκάφη είδη πλανίαρουν και φτάνουν σε σχεδόν μηδενικές απώλειες με ταχύτητες 10-12 κόμβους. Τα σκάφη είναι ικανά να πιάσουν πιο ακραίες ταχύτητες, όπως για παράδειγμα με το βίντεο πιο κάτω

https://youtu.be/QeMoto4VthI

Οι διαστάσεις του σκάφους έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να χωρεί σε ένα 40΄εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο μπορεί να μπει το σκάφος πάνω σε μια «κούνια» μαζι με τα κατάρτια και την καρίνα . Αυτό κάνει την μεταφορά , το ξεφόρτωμα και στήσιμο όπως και συντήρηση του σκάφους πολύ απλή και φθηνή.

 

Cyprus International Sailing Club

 

Το σκάφος έχει καρίνα που ανυψώνετε και αυτο βοηθά στα ρηχά νερα, όπως και στην μεταφορά για αγώνες πάνω σε τρόλεϊ , για παράδειγμα Λεμεσό – Λαρνακα ή μπορεί να μπεί σε πλοίο για να πάει Ισραήλ, Ελλάδα κλπ. Και να συμμετέχει στους τοπικού αγώνες

Cyprus International Sailing Club

Αυτό κάνει την μεταφορά , το ξεφόρτωμα και στήσιμο όπως και συντήρηση του σκάφους πολύ απλή και φθηνή. https://www.facebook.com/insailing/videos/1990342691214125/

Το πλάνο μας :

– Μάρτης – προπονήσεις στο νερό, γνωριμία με τα σκάφη, εγγραφή για νέα μέλη  και σχηματισμός ομάδων

– 31 / 03-01 / 04 προπονητής απο την Ρωσσία  (Παγκόσμιος πρωταθλητης) θα έρθει για να κάνει μικρά προπονητικά τμήματα και να ετοιμάσει τις ομάδες για αγώνες.

–  Μέχρι τέλος του Μάρτη 3 σκάφη θα είναι στο νερό.

– Απρίλη – Μάι –  Σειρά αγώνων στόλου . οι ομάδες θα μπούν σε 2 κατηγορίες με βάση το επίπεδο.

– ‘silver’ και ‘gold’, θα είναι μεταξύ 6 ομάδων (6-8 άτομα η κάθε ομάδα). Με βάση τα αποτελέσματα απο τους αγώνες στόλου ( match racing) οι πρώτες 2 ομάδες του χρυσού στόλου και η πρώτη ομάδα του αργυρου στόλου θα έχουν την ευκαιρεία να αγωνιστούν στο παγκύπριο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης που διωργανωνεται απο την Κ.Ι.Ο.

– Μάιος – Αγώνας «Spring Cup St Rafael club» , « Kition Race club Begafigo» , Κατακλυσμός « club Ponatha» – Με βάση τα στατιστικά τα σκάφη μας είναι ανταγωνιστικά στα ORC με ακόμη και μεγαλύτερα σκάφη  (https://www.facebook.com/paul.bowler.96/videos/10213422818977266 ), Δοκιμαστικά στο Limassol Boat Show http://limassolboatshow.com .

– Ιούνη – Ιούλη – Cyprus Offshore Championship in Ζύγι – Λάρνακα https://www.facebook.com/events/146294959424491/

– Αύγουστο  – προπονήσεις και ενδοσωματιακοί αγώνες, προετοιμασία για το  ORC European Championship

– Σεμπτέβρης – Το πιο μεγάlo γεγονός για την ιστιοπλοϊα της Κύπρου – ORC European Championship, στο οποίο θα επιλεχθούν οι ομάδες που θα τρέξουν. http://www.fnc2018.com/orc/

Η ιστιοπλοϊκή σεζόν στην Κύπρο ποτέ δεν σταματά….

 

 

Η Ιστιοπλοΐα ενώνει τους ανθρώπους

Cyprus International Sailing Club

Be the first to comment

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate »