Είναι καιρός κάποιος να φτιάξει την γέφυρα…;

Είναι καιρός κάποιος να φτιάξει την γέφυρα...;

Είναι καιρός κάποιος  να φτιάξει την γέφυρα…;

Κάποτε σε ένα νησί κοντά στα παράλια της Αμερικής αποφάσισαν να φτιάξουν μια γέφυρα για να μπορεί με τα πόδια να πηγαίνει και να έρχεται κόσμος από και προς την Αμερική.

Τελείωσε η γέφυρα έγιναν τα εγκαίνια και άρχισε ο κόσμος να πηγαινοέρχεται καθημερινά.

Φυσικό ήταν σιγά σιγά να αρχίσουν και οι φθορές της γέφυρας έτσι στην επόμενη συνεδρία του δημαρχείου του νησιού αποφάσισαν να προσλάβουν κάποιο εργάτη που θα έμενε κοντά στην γέφυρα για να την συντηρεί και παράλληλα να εισπράττει από αυτούς που περνούν την γέφυρα ένα συμβολικό ποσό που θα ήταν ο μισθός του και τα έξοδα συντήρησης.

Χιλιάδες κόσμου περνούσαν καθημερινά την γέφυρα και αύτο είχε σαν αποτέλεσμα ο εργάτης κάθε εβδομάδα να παίρνει στο δημαρχείο ένα σεβαστό ποσό. Αυτό θορύβησε κάποιους  και άρχισαν να βάζουν θέμα για τον εργάτη λέγοντας  ότι δεν είναι δυνατό να εμπιστεύονται τόσα λεφτά σε ένα αγράμματο εργάτη και ότι πρέπει κάποιος να τον ελέγχει. Έτσι και έγινε, στην επόμενη συνεδρία το συμβούλιο αποφάσισε να προσλάβει έναν λογιστή για να ελέγχει τον εργάτη.  Ο λογιστής με την σειρά του δεν μπορούσε από μόνος του να ελέγχει τον εργάτη, έτσι του πήραν ακόμη τρεις βοηθούς λογιστές.

Έλα που οι καιροί άλλαξαν και ήρθε κρίση και ο κόσμος μαζεύτηκε στα σπίτια του και τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά και έπρεπε να κάνουν περικοπές και κάποιος έπρεπε να φύγει…

Με τον καιρό η γέφυρα έπεσε και από τότε ο εκάστοτε δήμαρχος , το συμβούλιο του και οι 4 πλέων λογιστές που παραμένουν στο ίδιο πόστο εδώ και 30 χρόνια, ψάχνουν να βρουν τα αίτια που έπεσε η γέφυρα.

Περιττό να πω ποιος απολύθηκε…

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με την ιστιοπλοΐα και γιατί σας το λέω. Έχει και πολύ μεγάλη μάλιστα, η γέφυρα που ονομάζεται ιστιοπλοΐα άρχισε να πέφτει και τα άτομα που την συντηρούσαν έχουν απολυθεί (μεταφορικά το λέω αυτό ).

Αγαπητοί φίλοι η γέφυρα είναι η ιστιοπλοΐα ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στο κόσμο, οι συντηρητές της τα παιδιά που κάνουν ιστιοπλοΐα στον ήλιο, στο κρύο, στο κύμα και στην βροχή, υπερβαίνοντας καθημερινά τον εαυτό τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Λογιστές είναι το έμμισθο προσωπικό, τα συμβούλια, τα εστιατόρια των ομίλων, οι γονείς που θα έκαναν τα πάντα για να πάρει το παιδί τους ένα μετάλλιο που δεν το αξίζει , ο παραγοντισμός των ατόμων που είναι στα συμβούλια και η ματαιοδοξία της αυτοπροβολής τους χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα προς τους συντηρητές της γέφυρας…

Τροφή για σκέψη…

Είναι καιρός κάποιος  να φτιάξει την γέφυρα…;