Διάσωση ιστιοπλόου στον αγώνα «AEGEAN 600»

Διάσωση ιστιοπλόου στον αγώνα «AEGEAN 600»

 

Την αναγκαιότητά τους απέδειξαν τα σεμινάρια ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «AEGEAN 600». Κατά τη διάρκεια του αγώνα και έξω από τη νησίδα Κανδελιούσσα της Νισύρου, ένα ιδιαιτέρως μεγάλο κύμα αποτέλεσε αιτία για να βρεθεί στη θάλασσα ο ιστιοπλόος Στέλιος Μαρκουίζος από το «Foxy Lady». Οι γνώσεις όμως που είχε αποκτήσει το πλήρωμα από το σεμινάριο «Άνθρωπος στη θάλασσα» του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αποδείχτηκαν πολύτιμες και ο αθλητής διεσώθη. Στον αγωνιστικό τομέα, το ιταλικό «Hagar V» αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της φετινής διοργάνωσης καθώς ήταν ο νικητής τόσο στην κατηγορία των MAXI, όσο και στα IRC και στα ORC. Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη θέση κατέκτησε το «Φαίδρα» που αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία 2 σε IRC και ORC.

«Βρισκόμασταν επτά μίλα ανατολικά από την Κανδελιούσσα και στην αλλαγή βάρδιας, τα μεσάνυχτα, ο Στέλιος Μαρκουίζος, βγαίνει από την καμπίνα για να αναλάβει βάρδια. Πριν ακόμη προλάβει να δεθεί με τον ιμάντα ασφαλείας ένα πελώριο κύμα σκεπάζει το σκάφος και ο Στέλιος Μαρκουίζος παρασύρεται στη θάλασσα», περιέγραψε το πλήρωμα του «Foxy Lady», το οποίο αποτελείται από έμπειρους ιστιοπλόους.

 

Το πλήρωμα του σκάφους ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που είχε διδαχτεί στο σεμινάριο του Π.Ο.Ι.Α.Θ. «Άνθρωπος στη θάλασσα», το οποίο αποτέλεσε και μέρος του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στα σκάφη πριν από την έναρξη της διεθνούς διοργάνωσης. Η διάσωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και εντός 15 λεπτών ο Στέλιος Μαρκουίζος ανέβηκε με ασφάλεια στο σκάφος του.

Στον αγωνιστικό τομέα, ιταλικό σκάφος ήταν και εφέτος πρωταγωνιστής. Αυτή τη φορά, το «Hagar V» αναδείχθηκε σε μεγάλο νικητή του «AEGEAN 600» καθώς επικράτησε σε τρεις κατηγορίες. «Χάρη στην ιστιοπλοΐα στη λίμνη Γκάρντα έχουμε μάθει πώς να κάνουμε ιστιοπλοΐα κοντά στις ακτές. Στην υπήνεμη περιοχή της Ρόδου, π.χ., επιλέξαμε να πλεύσουμε κοντά στην ακτή ώστε να επωφεληθούμε από τους στεριανούς ανέμους», τόνισε ο κυβερνήτης Γκρέγκορ Στιμπφλ.

Την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς έκανε το «Phaedra» με κυβερνήτη τον Βασίλη Πρίφτη. «Αυτή τη χρονιά ο αγώνας ήταν γρηγορότερος από πέρυσι. Κολλήσαμε λίγο στη Μήλο και την Κάρπαθο. Μετά την Κω, συναντήσαμε βοριά από 25 έως 30 κόμβους. Συγχαρητήρια σε όλους. Είναι μία καταπληκτική διοργάνωση στον ομορφότερο θαλάσσιο στίβο του κόσμου», υπογράμμισε ο κυβερνήτης.

 

 

 

Η αυλαία του «Aegean 600» θα πέσει το Σάββατο (16 Ιουλίου) με την Τελετή των απονομών στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Το AEGEAN 600 διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Αττικής και η Olympic Marine. Υλοποιείται με την θεσμική συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγός είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η D. KORONAKIS S.A. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η X-Yachting, το ΖΑΓΟΡΙ, η μπύρα Νήσος και ο Γρηγόρης Μικρογεύματα. Προμηθευτές του αγώνα είναι η Chicago shoes, η Dole και η Youth Lab. Υποστηρικτής Υγείας είναι το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ALPHA, η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORtime, τα περιοδικά ONDECK, ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και BOATS & YACHTING καθώς και το HELLENIC DAILY NEWS NY.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.