Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist 2021

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο Cadiz της Ισπανίας, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist 2021, με τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Κύπρου, αποτελούμενη από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και του sailCY.

 

Μετά από 5 μέρες υψηλού ανταγωνισμού και υπό την καθοδήγηση του προπονητή Αντώνη Δροσόπουλου, επίσης του Ν.Ο.Αμμοχώστου και sailCY, η ομάδα κατάφερε να φέρει τα καλύτερα μέχρι τώρα αποτελέσματα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στον χρυσό στόλο των αγοριών, ο Αιμίλιος Ποέρος κατέλαβε την 5η θέση στη γενική βαθμολογία, αγοριών με μόνο 3 βαθμούς πίσω από την τρίτη θέση στο βάθρο.  Αυτή, είναι η καλύτερη θέση για έναν Κύπριο ιστιοπλόο σε μια διοργάνωση της IODA, μετά τη 10η θέση της Ανδριανής Γεωργίου, στο Ευρωπαϊκό του περασμένου έτους.

 

Στην 1η προσπάθειά του σε μια διοργάνωση της IODA, ο Γιάννης Μιλτιάδους, κατάφερε επίσης να βρεθεί στο χρυσό στόλο, τερματίζοντας 32ος στη γενική αγοριών.  Η τελευταία του αγωνιστική ημέρα, η οποία του στοίχισε μια καλύτερη θέση, δεν αναιρεί τις εξαίρετες ιστιοδρομίες του τις προηγούμενες ημέρες.

 

Ο Στέφανος Ανδρέου τερμάτισε 66ος στη γενική αγοριών, αγωνιζόμενος στον ασημένιο στόλο.  Οι δύο πρώτες κακές μέρες ιστιοπλοΐας δεν τον πτόησαν, αντιθέτως, η αντοχή και η επίμονη προσπάθεια που επέδειξε στη συνέχεια, τον έβαλαν ξανά στο δρόμο του στόχου, τις τελευταίες 3 ημέρες ιστιοπλοΐας.

 

Το νεότερο μέλος της Ομάδας, Δημήτρης Γρηγορίου, στην πρώτη του εμφάνιση εκτός των κυπριακών συνόρων, έκανε ότι καλύτερο στον χάλκινο στόλο, τερματίζοντας 123ος στη γενική αγοριών αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία για τη μελλοντική του ιστιοπλοϊκή πορεία.

 

Η Ανδριανή Γεωργίου, κατάφερε να τερματίσει 24η στη γενική κοριτσιών, αγωνιζόμενη στον χρυσό στόλο.  Μετά από μια πολύ κακή έναρξη της 1ης ημέρας και τον αποκλεισμό της στην τέταρτη κούρσα, η Ανδριανή ανέκαμψε με μεγάλη ευκολία, πρώτα για να μετακινηθεί στον χρυσό στόλο και στη συνέχεια να αγωνιστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.