ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA KITE ΤΟΥ ΙΕΡ

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FORMULA KITE ΤΟΥ ΙΕΡ

 

Κέρδισε εμπειρίες ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite που ολοκληρώθηκε στο Ιέρ.

 

Ήταν ένας πολύ ανταγωνιστικός αγώνας και ο 22χρονος ιστιοπλόος μας είχε την ιδανική ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μασσαλίας.

 

Ο Μαραμενίδης έτρεξε μαζί με τους βασικούς αντιπάλους του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και σαφώς αισθάνεται ακόμα πιο δυνατός για τον μεγαλύτερο αγώνα της μέχρι τώρα καριέρας του.

 

Ο αθλητής του Α.Ι.Ο. Ρίου «Ιάσων» κατέλαβε την 21η θέση με 177.9 βαθμούς σε σύνολο 78 σκαφών, όμως στην αρχή του πρωταθλήματος αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα με το σκάφος του και αυτό τον δυσκόλεψε στη γενική βαθμολογία.

Από τις 18 κούρσες που έγιναν, δηλαδή από την προκριματική φάση μέχρι και την τελική στον χρυσό στολίσκο, ο Μαραμενίδης τερμάτισε από τρεις φορές στην 6η και την 4η θέση και από μία στην 5η, την 7η και την 8η. Αν μη τι άλλο πολύ καλός απολογισμός που δείχνει ότι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο Ελληνας ιστιοπλόος θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον μέσα στην πρώτη 10άδα.

 Στο Ιέρ αγωνίστηκε και ο Βασίλης Λιβάς, ο οποίος έτρεξε στον χάλκινο στολίσκο και τερμάτισε 14ος . Στην κατηγορία U21 κατέλαβε την 26η θέση.

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ