Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θρηνεί για την απώλεια του Γιώργου Ανδρεάδη, μιας ιστορικής μορφής της ελληνικής και παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε νεαρή ηλικία και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό και του 1976 στο Μόντρεαλ.

Συμμετείχε ως εθελοντής σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπηρετώντας το άθλημα από διαφορετικές κάθε φορά θέσεις.Η καριέρα του στην ιστιοπλοΐα οδήγησε τον Γιώργο Ανδρεάδη και σε διοικητικές θέσεις στην Παγκόσμια και Ελληνική Ιστιοπλοΐα από τις οποίες συνέβαλε στην εξέλιξη και την πρόοδο του αθλήματος.

Ο Γιώργος Ανδρεάδης διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διεθνούς Ομοσπονδίας από το 1994 έως το 1998 και από το 2008 έως το 2012, όπως επίσης και Αντιπρόεδρος μεταξύ 1998-2008 και 2012-2016.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το 1978 έως το 1982, καθώς και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γιώργος Ανδρεάδης βοήθησε στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας.

Για την προσήλωση και συνεισφορά στο Ολυμπιακό Κίνημα τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση από την ΔΟΕ το 2010.

Η αναγνώρισή του από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα κορυφώθηκε με την βράβευσή του από την World Sailing με το βραβείο Beppe Croce.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Γιώργου Ανδρεάδη και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Η μεγάλη ιστιοπλοϊκή οικογένεια θα τον θυμάται με σεβασμό για την προσφορά του στο άθλημα.

Η κηδεία του Γιώργου Ανδρεάδη θα γίνει αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στο Α΄ νεκροταφείο.

 

                                                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.