Love Our Seas

Love Our Seas

Love Our Seas, η μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία για το θαλάσσιο περιβάλλον συνεχίζεται

 

Η μεγάλη ενημερωτική καμπάνια Love Our Seas που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας και Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Ε.Κ.Ι.Θ.Π., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε- ( ΕΤΑΔ) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο του 2019.

 

Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία πραγματοποιείται σε έναν από τους πλέον σημαντικούς χώρους όσον αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, τη μαρίνα Αλίμου, η οποία τελεί υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ κι έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού για την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

 

Το περίπτερο του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και ο Υπουργός Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης. ‘Εχοντας ο ίδιος ασχοληθεί στο παρελθόν με το άθλημα της ιστιοπλοΐας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Love Our Seas

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ενημερώθηκε για τις δράσεις του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. ενώ οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στη βάση της ‘πράσινης’ οικονομίας και της ‘γαλάζιας’ ανάπτυξης καθώς και τις προοπτικές της ιστιοπλοΐας ως μέρος του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

 

Από τον χώρο του αθλητισμού τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο ιστιοπλόος Μάρκος Σπυρόπουλος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat και θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος είναι πρεσβευτής του προγράμματος της διοργάνωσης για την προστασία των θαλασσών Label Bleue.

 

Με σύνθημα #LoveOurSeas και #LoveGreece τα μέλη του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. ενημερώνουν τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για τις επιπτώσεις των πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον προτείνοντας παράλληλα εύκολες και πρακτικές λύσεις που αποβλέπει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

 

Παράλληλα, συλλέγονται στοιχεία σχετικά με τις περιβαλλοντικές συνήθειες των ταξιδιωτών, αλλά και τις σχετικές υποδομές που βρήκαν στα νησιά και τα μέρη τα οποία επισκέφτηκαν.

 

Οι επισκέπτες μοιράζονται τις εντυπώσεις τους για τις ελληνικές θάλασσες και αφήνουν το δικό τους μήνυμα, προκειμένου να τονιστεί ότι οι ελληνικές θάλασσες είναι και πρέπει να παραμείνουν καθαρές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δράσης θα συλλεχθούν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού τα οποία θα διατεθούν στο σύλλογο Μαζεύω Καπάκια Χαρίζοντας Χαμόγελο σε άτομα με ειδικές ικανότητες για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

 

Τέλος, η ανωτέρω δράση που θα ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2019,  υποστηρίζεται και από τις εταιρείες Rigging Matters, Kakitsis Sails, Cruising Supplies, Tαc Media και Rim & Core καθώς και από τον χορηγό επικοινωνίας Ενάλιον.Love Our Seas

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.