ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΣΕ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ ΣΕ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ «31η ATHENS INTERNATIONAL SAILING WEEK»

       

Με τον Medal Race στα ILCA 6 και ILCA 7 ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη στον Φαληρικό όρμο η πρώτη φάση της «31ης Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με πέντε ναυτικούς ομίλους και τη συμμετοχή 400 σκαφών από 7 χώρες.

Σήμερα Τρίτη δεν έγιναν ιστιοδρομίες στα ILCA 6 και ILCA 7, όμως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στις άλλες ολυμπιακές κατηγορίες που για τα ελληνικά σκάφη αποτέλεσαν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Σε όλες τις κατηγορίες κέρδισαν οι Ελληνες ιστιοπλόοι, με εξαίρεση ένα μετάλλιο στα 470 mixed!

Στα 470 mixed, λοιπόν, τα έξι σκάφη έτρεξαν 10 ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά με 14 βαθμούς. Δεύτερο τερμάτισε το σκάφος από τη Μαλαισία με τους Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι- Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ οι οποίοι συγκέντρωσαν 18β. και τρίτο αυτό των Λ. Γιαννούλη – Ε. Γιαννούλη με 31 βαθμούς.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη αγωνίστηκαν σε 10 ιστιοδρομίες και πρώτος τερμάτισε ο Λ. Τσορτανίδης με 9 βαθμούς. Ακολούθησε ο Β. Κοκκαλάνης με 18β. και τρίτος ήταν ο Α. Καλπογιαννάκης με 29 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών συμμετείχαν τρία σκάφη και μετά από 10 κούρσες κέρδισε η Δ. Ποντίφηξ η οποία χρεώθηκε με 12 βαθμούς ποινής. Δεύτερη τερμάτισε η Κ. Δίβαρη με 15β. και τρίτη η Μ. Χερουβείμ με 25 βαθμούς.

Στα 49er τα τρία σκάφη έτρεξαν οκτώ ιστιοδρομίες και νικητές ήταν οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός με 9 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος με 11β. και την τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης με 23 βαθμούς.

Στα ILCA 7 συμμετέχουν 29 σκάφη κι έχουν γίνει έξι ιστιοδρομίες. Πρώτος είναι ο Δ. Παπαδημητρίου με 11β. και ακολουθούν ο Α. Μπουγιούρης με 15β. και ο Α. Παναγιωτίδης με 18 βαθμούς.

Ισάριθμες κούρσες έχουν κάνει και τα ILCA 6 που συμμετέχουν 20 σκάφη. Στην πρώτη θέση είναι η Α. Κουράβελου με 12β, δεύτερη είναι η Ε. Καραγεώργου με 13 β. και τρίτη η Μ. Χ. Μένη με 209 βαθμούς.

Από την αρχή της διοργάνωσης ο αγώνας μεταδίδεται σε Live Streaming από το κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook. Tα link του You Τube και του Facebook της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Live Streaming της διοργάνωσης, είναι:

https://www.youtube.com/c/HELLENICSAILINGFEDERATION https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ