Ο Ι.Ο. Πατρών τίμησε τον Έλληνα ωκεανοπόρο

Ο Ι.Ο. Πατρών τίμησε τον Έλληνα ωκεανοπόρο

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ετήσιας απονομής των επάθλων των αγώνων ανοικτής θάλασσας και απονομής διπλωμάτων της 94ης Σ.Ι.Α.Θ. ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών βράβευσε τον Μάρκο Σπυρόπουλο για την προσπάθεια και την επιτυχία του στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat.

 

 

Οι άνθρωποι, οι αθλητές και οι φίλοι του Ομίλου που όλο αυτόν τον καιρό παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία του Καστοριανού αθλητή τον υποδέχτηκαν σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα.

 

 

Νωρίς το μεσημέρι ο Σπυρόπουλος μίλησε στους νεαρούς αθλητές του Ι.Ο.Π. παροτρύνοντάς τους να μην εγκαταλείπουν ποτέ τους στόχους τους ενώ στη σύντομη ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης μοιράστηκε την εμπειρία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά του να συμμετάσχει και τελικά να τερματίσει έναν τέτοιον αγώνα αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

 

Το βράδυ σε δείπνο που παρατέθηκε στο εντευκτήριο του Ι.Ο. Πατρών αθλητής και μέλη του Ομίλου είχαν την ευκαιρία σε μία εκ βαθέων συζήτηση σχετικά με αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια ενώ  αντάλλαξαν απόψεις για τη δυναμική της χώρας στο άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, αλλά και τα εμπόδια στον χώρο του αθλητισμού.

 

 

‘Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και η υποδοχή που μου επιφύλασσαν οι άνθρωποι του ομίλου ήταν ανέλπιστη. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμένα η διαπίστωση ότι ο κόσμος και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά διψούν να μάθουν νέα πράγματα, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες. Είναι υπέροχο να γνωρίζεις ανθρώπους που, παρά τις δυσκολίες, στηρίζουν το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο και ο Ι.Ο.Π. έχει προσφέρει πολλά και ουσιαστικά τόσο στους αθλητές του όσο και συνολικά στην ιστιοπλοΐα’.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης, ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 2 αγώνες Τριγώνου, συμμετοχή στους Παράκτιους και πολλές, μα πολλές αποστολές σκαφών και αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών σε Πανευρωπαϊκά, Βαλκανικό, Πανελλήνια, Περιφερειακά ο Ι.Ο. Πατρών είναι ένας από τους πιο δραστήριους ομίλους της χώρας.