[:el]Ιστιοπλοΐα – Η ασφάλεια στο σκάφος[:]

Η ασφάλεια στο σκάφος... Β μέρος

[:el]

Ιστιοπλοΐα – Η ασφάλεια στο σκάφος

Η ασφάλεια στο σκάφος είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα σωστό κυβερνήτη .

 

 

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο: οι πρώτοι υποψήφιοι να χαθούν σε ένα ναυάγιο είναι οι καλοί κολυμβητές οι υπόλοιποι θα μείνουν επάνω ή κοντά στο σκάφος που βουλιάζει….

 

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο

 

Είναι κάλμα ο καιρός δεν χρειάζεται να βάλω τον Ιμάντα ζώνης ασφαλείας : το μόνο που μπορώ να αναφέρω εδώ είναι ότι αν διαβάσει κανείς ιστορίες από το US Navy θα δει ότι στις περισσότερες περισυλλογές ατόμων που είχαν πνίγει μετά από πτώση τους από σκάφος ήταν με ανοιχτό το φερμουάρ του παντελονιού, αν αυτό σας λέει κάτι….

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιοΔεν περπατάμε ποτέ στο σκάφος λες και κάνουμε πασαρέλα: Στο σκάφος έχουμε ένα φονικό όπλο που ονομάζετε μάτσα και πιστέψτε με ακόμη και με πολύ καλό καιρό σου έρχεται κατακέφαλα και βλέπεις τον ουρανό σφοντύλι στην καλύτερη περίπτωση και αυτό γιατί με άσχημο καιρό το ποιο πιθανό να είσαι νεκρός προτού πέσεις στο νερό όπως συνέβηκε και τώρα με τον John Fisher….

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο

 

Δεν μαϊνάρουμε τα πανιά μας ποτέ προτού ξεκινήσουμε μηχανή: Δεν είναι λίγες οι φορές που  ιστιοφόρα  σκάφη βρέθηκαν να κάνουν τραμπάλα σε  λιμενοβραχίονες  γιατί δεν πρόλαβαν να ανεβάσουν   ξανά τα πανιά τους μιας και η μηχανή δεν έπαιρνε μπρος …

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιοΣτο σκάφος μου δεν ανεβαίνει κανείς με παπούτσια:  Αν εννοείς στις καμπίνες να το δεχτώ διαφορετικά αν εννοείς στο κατάστρωμα κάνεις μεγάλο λάθος., Έχει τόσα σημεία ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που μπορεί ο άλλος να βρεθεί χωρίς δάχτυλα των ποδιών εν ριπή οφθαλμού, που και μόνο η εντολή σου αυτή σε κάνει αυτόματα άσχετο και επικίνδυνο…. Υπάρχουν ειδικά παπούτσια αν δεν θες  να στο λερώσουν.

 

 

Τα φτιάχνω όλα μόνος μου: Τα φτιάχνω όλα μόνος μου: Από μια μεριά αυτό είναι καλό, όμως θα σε ρωτήσω κάτι . Είσαι ειδικός σε αυτό που πας να κάνεις ; Έχεις τις απαραίτητες γνώσεις; Οποιαδήποτε έκπτωση σε θέματα ασφάλειας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποβεί μοιραία και για εσάς και για οποιοδήποτε είναι επιβάτης στο σκάφος σας . Μην παίζεις με το ρεύμα αν δεν είσαι ηλεκτρολόγος.                                                                                         Από μια μεριά αυτό είναι καλό, όμως θα σε ρωτήσω κάτι . Είσαι ειδικός σε αυτό που πας να κάνεις ; Έχεις τις απαραίτητες γνώσεις; Οποιαδήποτε έκπτωση σε θέματα ασφάλειας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποβεί μοιραία και για εσάς και για οποιοδήποτε είναι επιβάτης στο σκάφος σας . Μην παίζεις με το ρεύμα αν δεν είσαι ηλεκτρολόγος.

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιοΔεν πίνω ποτέ αλκοόλ όσο το σκάφος ταξιδεύει: Τα αρνητικά στο να πίνει κάποιος ενώ ταξιδεύει το σκάφος είναι τόσα πολλά σε σχέση με τα θετικά που μόνο η φαντασία σας μπορεί να βρει….

 

 

 

 

 

 

 

Πολλές φωνές στο σκάφος: Το να φωνάζουν όλοι στο σκάφος και να γίνονται όλοι   κυβερνήτες σε μια ώρα κρίσιμη το αποτέλεσμα είναι όντως να γίνουν κυβερνήτες ο καθένας σε ένα από τα κομμάτια που θα έχουν μείνει από το σκάφος. Ένας είναι ο θεός και ένας ο κυβερνήτης. Οι απόψεις τους ουδέποτε συζητούνται.

 

 

 

 

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιοΧέρια πόδια να σπρώξουμε το άλλο σκάφος: Πέρα του ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σπρώξουμε το άλλο σκάφος κάνοντας του ζημιά στα κολωνάκια και τα ρέλια, είναι και πολύ επικίνδυνο χέρι η πόδι να εγκλωβιστεί ανάμεσα στα δύο σκάφη με απρόβλεπτες συνέπιες.  Είναι τα μπαλόνια για αυτή την δουλειά.

 

 

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο

 

 

Μόνος του ο αυτόματος : Ο αυτόματος μπορεί να σε κρατά σε πορεία αλλά μην ξεχνάς ότι δεν έχει μάτια να βλέπει,  γι αυτό μείνε ξύπνιος μαζί του αν δεν θες να κάνεις παρέα με τα ψάρια.

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο

 

Βαλε και κανένα τραγούδι καλό στο κανάλι 16 : Το κανάλι 16 δεν είναι για να βάζουμε τραγούδια ούτε για να κάνουμε ερωτική εξομολόγηση σε άλλα σκάφη. Κάποιος μπορεί να κινδυνεύει .

 

 

 

Ξέρω κολύμπι δεν χρειάζομαι σωσίβιο

 

Έχω λεφτά και ξέρω τα πάντα: Το να είσαι σκαφάτος δεν σημαίνει αυτόματα ότι είσαι και κυβερνήτης. Για να γίνεις σωστός κυβερνήτης χρειάζεται να περάσεις από μια σωστή σχολή να αφιερώνεις πολλές ώρες στο διάβασμα καθώς και να βραχεί αρκετές φορές ο κώλος σου όπως λέμε….

Συνεχίζεται………

Για καλύτερη ενημέρωση σας ακολουθείστε μας στο Facebook[:]

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.