Στη medal race ο Κοντίδης

Αναβλήθηκε λόγω άπνοιας, η κούρσα των μεταλλίων στα laser
Στη medal race ο ΚοντίδηςΣτη medal race ο Κοντίδης

Στη δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιακή κούρσα μεταλλίων στην καριέρα του προκρίθηκε ο Παύλος Κοντίδης. Ο Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης το 2012 στα Laser στο Λονδίνο τερμάτισε στις δύο κούρσες του Σαββάτου (13/08) στην 9η και 8η θέση αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τις δέκα κούρσες της κλάσης του στην 7η θέση με 92 βαθμούς. Ενόψει της medal race της 15ης Αυγούστου, ο Κύπριος ιστιοπλόος διατηρεί λίγες ελπίδες για κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Σενάριο μεταλλίου
Η 9η και η 8η θέση στις δύο κούρσες του Σαββάτου δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιδίωκε ο Κοντίδης, εντούτοις μπόρεσε και μείωσε τη διαφορά από την τρίτη θέση από τους 23 βαθμούς (που είχε στο τέλος της 8ης κούρσας) στους δεκαπέντε, διατηρώντας έτσι τις μαθηματικές του ελπίδες για το βάθρο.
Ο Σαμ Μικ από τη Νέα Ζηλανδία έχει 77 βαθμούς και είναι το φαβορί για το χάλκινο. Για να μπορέσει ο Κοντίδης να κάνει την ανατροπή και να πάρει το μετάλλιο, θα χρειαστεί να συμβεί ένα συγκεκριμένο σενάριο. Πρώτα απ΄ όλα, πρέπει ο Κύπριος να κερδίσει τη medal race και ταυτόχρονα ο Μικ να τερματίσει στην 9η ή 10η θέση. Παράλληλα, οι άλλοι τρεις ιστιοπλόοι που είναι ανάμεσα σε Κοντίδη και Μικ (οι Μπερνάζ, Σέιντ και Τόμπσον) δεν πρέπει να τερματίσουν στην 3η θέση και άνω.
Ρωτήσαμε τον Παύλο Κοντίδη στη μικτή ζώνη, μετά τη 10η κούρσα, για τις πιθανότητες που έχει: «Έχω τις πιθανότητες μου για το χάλκινο και θα το παλέψω. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά ξέρω πως σίγουρα πρέπει να κερδίσω την κούρσα μεταλλίων για να έχω ελπίδες».
Μετά τη 10η κούρσα, οι Τόνσι Στιπάνοβιτς και Τομ Μπέρτον έχουν κλειδώσει το μετάλλιο και απλά περιμένουν να μάθουν το χρώμα.

Οι δέκα που προκρίθηκαν στη medal race στα Laser και οι βαθμοί τους:
1. Τόνσι Στιπάνοβιτς (Κροατία) 57
2. Τομ Μπέρτον (Αυστραλία) 67
3. Σαμ Μιχ (Νέα Ζηλανδία) 77
4. Ζαν Μπαπτίστ Μπερνάζ (Γαλλία) 86
5. Ρόμπερτ Σέιντ (Βραζιλία) 87
6. Νικ Τόμπσον (Μ. Βρετανία) 87
7. Παύλος Κοντίδης (Κύπρος) 92
8. Χουάν Ιγνάσιο Μαέγλι (Γουατεμάλα) 103
9. Χούλιο Αλσογκαράι (Αργεντινή) 107
10. Ράτγκερ φαν Σάρντενμπουργκ (Ολλανδία) 108

Translate »