ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟ- ΚΑΓΙΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟ- ΚΑΓΙΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ!

Τέλος ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών από τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά. Το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο του απόδημου Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού ειδοποιήθηκε ότι μέχρι 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να εγκαταλείψει τον χώρο που του είχε παραχωρηθεί στο ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά και πλέον αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία του.

 

Οι Ομοσπονδίες Ιστιοπλοΐας, Κωπηλασίας και Κανό- Καγιάκ με κοινή ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται έντονα προς πάσα κατεύθυνση και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη αδικία σε βάρος ενός τόσο ιστορικού σωματείου με 300 αθλητές και τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

 

Η κοινή ανακοίνωση των τριών Ομοσπονδιών αναφέρει τα εξής:

 

«Οι Ναυταθλητικές ομοσπονδίες Ιστιοπλοΐας (ΕΙΟ), Κανό – Καγιάκ (ΕΟΚ),

Κωπηλασίας (ΕΚΟΦΝΣ) ζούμε το πρωτοφανές γεγονός, ένα από τα ιστορικότερα σωματεία μέλος μας, να αναγκάζεται να σταματά την λειτουργία του  στον βωμό του χρήματος και της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας και το κράτος να είναι απλός παρατηρητής.

 

Συγκεκριμένα, θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, το κράτος να μην αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του στον Αθλητισμό και συγκεκριμένα προς τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών και να μην διορθώνει λαθεμένες ενέργειες του, που οδηγούν στο κλείσιμο ενός Αθλητικού Ομίλου που έχει δώσει στην Ελλάδα τόσα Ολυμπιακά και Διεθνή μετάλλια.

 

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο του απόδημου Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, τιμώντας τα Ελληνικά χρώματα, εκδιώχθηκε από τις εγκαταστάσεις του, που ΔΙΚΑΙΑ του είχαν παραχωρηθεί στην παραλία του Αγ. Κοσμά για να υπάρξει οικοδομική ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και το παραλιακό μέτωπο.

 

Τονίζουμε το ΔΙΚΑΙΑ διότι η παραχώρηση έγινε, επειδή ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ διέθεσε τις

εγκαταστάσεις του, για να στεγαστεί εκεί η διοίκηση του Πολεμικού μας

Ναυτικού στα μαύρα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην χώρα.

 

Οι Έλληνες της διασποράς τίμησαν αυτή την ενέργεια και με δάνεια και δωρεές τους κατασκεύασαν αθλητικές και κτηριακές εγκαταστάσεις, πρότυπο για τον ναυταθλητισμό ακόμα και τώρα.

 

Σήμερα, όμως, το κράτος πήρε τον χώρο, τον έδωσε στον επενδυτή και χωρίς ΚΑΜΙΑ μέριμνα για το μέλλον κατεδάφισε τις εγκαταστάσεις για τις οποίες δεν είχε δώσει δραχμή και έδιωξε τον ΕΝΟΑ από το φυσικό του περιβάλλον.

 

Ο ΕΝΟΑ, όμως, δεν λύγισε. Βοήθησαν άλλοι Όμιλοι της περιοχής και όλες οι Ομοσπονδίες και φιλοξενούμενος δωρεάν στις εγκαταστάσεις τους, συνέχισε την δραστηριότητά του χαρίζοντας στην χώρα Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια, με τη ελπίδα ότι, όπως του υπόσχονταν πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες, θα έλυναν το θέμα με την επανεγκατάστασή του στο ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της επένδυσης.

 

Το ενδιαφέρον όμως των επενδυτών και η φημολογούμενη ζήτηση, διαφοροποίησε τις αρχικές θέσεις των αρμοδίων και σήμερα ο ΕΝΟΑ διώχνεται από τον χώρο που είχε μισθώσει στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, αφήνοντας στον δρόμο 300 αθλητές μας, όταν μάλιστα μόλις πρόσφατα αθλητής του ΕΝΟΑ κατέκτησε Χρυσό Παγκόσμιο Μετάλλιο.

 

Επειδή θεωρούμε ότι, τέτοιες ενέργειες βλάπτουν καίρια το αθλητικό ιδεώδες για το οποίο πιστεύουμε  ότι προσπαθούμε,

 

ΚΑΛΟΥΜΕ Τον κ.  Πρωθυπουργό και τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού να αναλογισθούν τις ευθύνες και διαβεβαιώσεις τους, έστω και την τελευταία στιγμή, να λύσουν το θέμα, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις του κράτους και επαναεγκαταστήσουν τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στον φυσικό του χώρο στο παραλιακό μέτωπο του Αγ. Κοσμά.

 

Διότι δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν υπάρχουν 100 μ. παραλία για αθλητική  δραστηριότητα σε παραλιακό μέτωπο πάνω από 3.500,00 μ».

 

 

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.