ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ 4,7

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 840!

 

Η ελληνική ιστιοπλοΐα επέστρεψε στην κανονικότητα. Τα περιφερειακά πρωταθλήματα στις κατηγορίες Οπτιμιστ και Λέιζερ 4,7 ολοκληρώθηκαν με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και το εντυπωσιακό γεγονός ήταν η τεράστια συμμετοχή.

 

Περισσότερα από 840 αγόρια και κορίτσια έλαβαν μέρος στους αγώνες σε όλη τη χώρα που διοργανώθηκαν σε δύο εβδομάδες και συνέβαλαν στη διεξαγωγή συναρπαστικών ιστιοδρομιών. Αν και οι ιστιοπλόοι απείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από προπονήσεις και αγωνιστική δράση λόγω της πανδημίας, ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των αγώνων.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλες τις περιφέρειες βρέθηκαν προπονητές που παρακολούθησαν από πολύ κοντά τις κούρσες, έτσι ώστε να έχουν καθαρή προσωπική άποψη για το ποιοι αθλητές και αθλήτριες διαθέτουν τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να μεταπηδήσουν σε ολυμπιακές κατηγορίες. Αυτό, άλλωστε, προβλέπεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας διοίκησης.

 

Επίσης όλα τα μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν στους αγώνες, ενώ η πρόεδρος Νίκη Αναστασίου ήταν δίπλα στους ιστιοπλόους και τους παράγοντες των διοργανωτών ομίλων σε Αθήνα, Πάτρα και Βόλο.

 

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Το περιφερειακό πρωτάθλημα Λέιζερ 4,7 της Αθήνας διοργανώθηκε από τον Ν.Ο. Ειρήνης και Φιλίας. Συμμετείχαν 77 σκάφη και έγιναν 12 κούρσες. Νικητής ήταν ο Α. Ελευθεριάδης του Ν.Ο.Π. Φαλήρου. Δεύτερος ήταν ο Α. Κυφίδης του Ν. Ο. Βουλιαγμένης και τρίτος ο Ι. Βαλιάδης του ίδιου ομίλου.

 

Ο Ν.Ο.Ε.Φ. φιλοξένησε και το πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης. Στα Όπτιμιστ έγιναν 9 ιστιοδρομίες και έλαβαν μέρος 81 σκάφη. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κ. Σινάνη του Ι.Ο.Χανίων και ακολούθησαν ο Α.Νικολάου του ίδιου ομίλου και ο Γ.Κυπραίος του Ν.Ο. Πάρου.

 

Στα Λέιζερ 4, 7 έτρεξαν 47 σκάφη και νίκησε ο Κ. Παναγιωτίδης Κόλλιας του Ν.Ο. Πάρου. Δεύτερη ήταν η Β. Βλαχάκη του Ν.Ο. Τυμπακίου Κρήτης και τρίτη η Γ. Βαν Ντε Βάιντεν του Ν.Ο Χίου.

 

Το περιφερειακό πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας έγινε στον Βόλο από τον Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες. Στα Όπτιμιστ τις 9 κούρσες έτρεξαν 27 σκάφη. Πρώτος ήταν ο Κ. Ρέμπελος του Ι.Ο Χαλκίδας, δεύτερος ο Β. Αντωνόπουλος του Ν.Ο Βόλου και Αργοναύτες και τρίτος ο Α. Κεσμετζής του ίδιου ομίλου.

 

Στα Λέιζερ 4,7 αγωνίστηκαν 13 σκάφη και νικητής αναδείχθηκε ο Ν. Σάρκος του Ν.Ο Βόλου και Αργοναύτες. Ακολούθησαν η Μ. Σιλέλη του ίδιου ομίλου και ο Α. Ιωαννίδης του Ι.Ο. Χαλκίδας.

 

Ο Ν.Ο Βόνιτσας διοργάνωσε το πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Στα Όπτιμιστ έτρεξαν 67 σκάφη και μετά από 9 ιστιοδρομίες κέρδισε ο Ι. Τζεφριός του Ν.Ο. Βόνιτσας. Δεύτερη ηταν η Μ. Ε. Γκατζίνη του ίδιου ομίλου και τρίτος ο Δ. Ζαχαράκης επίσης του Ν.Ο Βόνιτσας.

Στα Λέζερ 4,7 έτρεξαν 18 σκάφη. Νικητής ήταν ο Π. Κυρίκος του Ν.Ο. Βόνιτσας κιαι ακολούθησαν ο Θ. Φέγγαρης του ίδιου ομίλου και ο Ν. Β. Κασσιανός του Α. Ο. Ιθάκη η Πρόοδος.

                                                                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ