Άρχισαν οι εργασίες για τα βελτιωτικά έργα στη ξύλινη αποβάθρα της Μαρίνας Λάρνακας

Άρχισαν οι εργασίες για τα βελτιωτικά έργα στη ξύλινη αποβάθρα της Μαρίνας Λάρνακας

Δελτίο Τύπου

 

Η Kition Ocean Marina, διαχειρίστρια εταιρεία της  Μαρίνας Λάρνακας, επιθυμεί δια της παρούσης να ανακοινώσει ότι άρχισαν οι εργασίες για την αναπαλαίωση στην διατηρητέα  ξύλινη αποβάθρα στη Μαρίνα.

 

Στόχος της εταιρείας, είναι η πορεία των κατασκευαστικών έργων να είναι μέσα στο πλαίσιο προκαθορισμένου  προγράμματος και να δημιουργηθεί μία πλήρως αναπαλαιωμένη αποβάθρα, η οποία θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Λάρνακας αλλά και για όλη την Κύπρο.Η έναρξη των εργασιών στην υφιστάμενη αποβάθρα σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη των εργασιών της Ά φάσης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη της θαλάσσιας περιοχής και μέρος των χερσαίων αναπτύξεων.

 

Παράλληλα με την συντήρηση, η εταιρεία  θα προχωρήσει σε πλήρη αναπαλαίωση του Ναυτίλου,  ο οποίος αποτελεί σημείο κατατεθέν για την αποβάθρα αλλά και ιστορικό σημείο για την θάλασσα και τον ωκεανό. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη των εγκαταλελειμμένων παλιών φάρων και του παλιού χειροκίνητου γερανού που βρίσκονται εντός της αποβάθρας.

 

Η Μαρίνα Λάρνακας, έχει υποβάλει τόσο στο Δήμο Λάρνακας όσο και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα έγραφα για την έκδοση της πολεοδομικής άδειας για όλα τα κτίρια της Ά φάσης του έργου, και προχωράει στα σχέδια για οικοδομικές άδειες. Η πορεία των εργασιών είναι μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου βάσει του προγραμματισμού.

Τα έργα ανάπλασης της αποβάθρας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2023.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.