Ένα Νέο Κεφάλαιο στο βιβλίο Ιστορίας της Κλάσης Optimist,

Ένα Νέο Κεφάλαιο στο βιβλίο Ιστορίας της Κλάσης Optimist, ξεκίνησε χθες με τους πρώτους Επίσημους Αγώνες του 2022 Chesva 2.0 Regatta of Champions – The R.O.C..

Μετά από χρόνια σχεδιασμού, οι διοργανωτές του The R.O.C. το έκανε πραγματικότητα. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση, στις 14:00, λόγω των ελαφρών ανέμων που συνεχίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποιώντας τη διαδρομή Όρτσα – Πρίμα, 3 ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν και όπως αναμενόταν, υπήρξαν διαφορετικοί νικητές. Ο στόλος ήταν μαζί σε όλους τους αγώνες και κανένας ιστιοπλόος δεν κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει.  Απίστευτο θέαμα με τα πολύχρωμα πανιά και σκάφη που μπορούσαν να αναγνωριστούν ακόμη κι από την ακτή.

Το Metasail Tracking ( https://www.metasail.it/incoming/359/ ) λειτούργησε άψογα και όλοι οι αγώνες μεταδίδονταν ζωντανά από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Live Streaming Team
( https://www.regattaofchampions.com/the-r-o-c-2022-ημέρα1/ ) Πίσω στο διαγωνισμό, η Arantza Zimmermann (PER) έδειξε τη μεγαλύτερη συνέπεια για την ημέρα και προηγείται μετά την ολοκλήρωση των 3 ιστιοδρομιών, της πρώτης μέρας, ακολουθούμενη από τον Ιάσων Παναγόπουλο (GRE) και τον Στέφανο Σαμαρά (GRE).  4ος είναι ο Arthur Back (BRA) και 5ος ο Travis Greenberg (ΗΠΑ).  Οι Alberto Avanzini (ITA), Juan Bennassar (ESP), Ιωάννης Τουρνής (GRE), Εμμανουήλ Βόμβυλας (GRE) και η Joana Freitas (BRA) κλείνουν την πρώτη 10άδα.

Περισσότερος άνεμος αναμένεται σήμερα, μαζί με πολύ συναρπαστικό ιστιοπλοϊκό ανταγωνισμό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.